Komunálne voľby

V Prešove pribudol ďalší kandidát na primátora: O funkciu sa bude uchádzať aj tento muž

Za koalíciu strán Sloboda a Solidarita, Sme rodina, Šanca a Demokratická strana sa bude o post primátora Prešova v jesenných komunálnych voľbách uchádzať tento muž...

Ilustračný obrázok k článku V Prešove pribudol ďalší kandidát na primátora: O funkciu sa bude uchádzať aj tento muž
4
Galéria
Zdroj: TASR

Je ním podpredseda mimoparlamentnej strany Šanca František Oľha, ktorý je zároveň jej krajským predsedom. Ako povedal na piatkovej tlačovej konferencii, za svoje priority považuje podporu kultúry, športu, mladých rodín a zlepšenie dopravnej infraštruktúry.

Čo najviac participatívny rozpočet

„Problémov v Prešove je viacero. Nehovorím, že mesto je v katastrofálnom stave a podľa mňa to ani ľudia takto necítia. Každý, kto to hovorí, si na tom chce len vybudovať nejaký svoj imidž. Prešov je tretie najväčšie na Slovensku, ale ja to vnímam tak, že je tretie najväčšie len počtom obyvateľov, ale kultúrou a kvalitou života stále zaostáva za ostatnými. Predbehli nás mestá ako Trenčín a ďalšie,“ uviedol Oľha.

„Tragédiou mesta je, že dlhoročne, posledných možno 18 až 20 rokov, sa neriešil havarijný stav hokejového štadióna, ktorý nám museli zatvoriť. Problém je i okolo futbalu a hádzanej,“ povedal Oľha.

Je tiež zástancom, aby mestský rozpočet bol čo najviac aj participatívny. „Chceli by sme, aby mestské časti mali oveľa väčšie rozpočty a vedeli vytvárať programy, ktoré ľudí budú spájať. Existujú v Prešove príklady, kedy vo vnútroblokoch vznikajú rôzne komunity a práve to chceme podporovať,“ vysvetlil Oľha.

Podľa jeho ďalších slov na kampaň nebude používať stranícky transparentný účet, ale vlastný, rovnako transparentný. Doplnil, že prispeje naň sám a jeho rodina. „Odhadom to bude od 20 000 do 30 000 eur, takže to nebude žiadna obrovská kampaň. Ľudí chceme osloviť programom a vysvetliť im, ako by sme si predstavovali, že Prešov má fungovať,“ uviedol Oľha.

26 záujemcov

O funkciu mestského poslanca sa bude v rámci uvedenej koalície uchádzať 26 záujemcov. Tí budú svoju kampaň financovať z piatich straníckych transparentných úč­tov.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Prešov má ďalšieho kandidáta na hlavu mesta: O post zabojuje aj František Oľha
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM