Komunálne voľby

Kandidát na prešovského primátora Benko: Podporujú ho aj SNS a Most-Híd

Kandidáta na primátora Prešova Miroslava Benka (Smer-SD), ktorý svoj záujem ohlásil v júni, podporujú i koaličná SNS a Most-Híd.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát na prešovského primátora Benko: Podporujú ho aj SNS a Most-Híd
Zdroj: TASR

Miroslav Benko to povedal počas štvrtkovej tlačovej konferencie v Prešove. Doplnil, že podporu od koaličných strán víta a zároveň dodal, že spolupráca s vládou musí byť. Na spomínanej tlačovke zástupcovia jednotlivých politických strán predstavili kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva.

Odovzdaná kandidátka

„Kandidačná listina je odovzdaná, počet poslancov bude 30. Sú medzi nimi aj terajší poslanci. Sú to kvázi všetci ľudia, ktorí rozumejú samospráve. Sú tam skúsení odborníci,“ povedal Benko.

Strany Smer-SD a SNS majú po 12 kandidátov na poslancov a strana Most-Híd šiestich. „Je to tím ľudí, ktorý vie, čo chce a všetci niečo pre naše mesto už urobili. Miro Benko je športovec, dlhoročný komunálny politik, má skúsenosti, pozná problémy mesta, takže vyjadrujeme mu podporu,“ uviedol prešovský okresný predseda strany Most-Híd Peter Krajňák.

Krajský predseda SNS Ján Krišanda povedal, že si uvedomujú problém športovísk v Prešove, najmä absenciu zimného štadióna. „Sú rozpracované veci na Slovenskom zväze ľadového hokeja, ktoré by sa dali riešiť inak. Takisto aj futbalový štadión. Spájajú nás určité ideové prieniky a spoločné tézy programového vyhlásenia vlády,“ povedal Krišanda o podpore primátorského kandidáta.

Skúsení politici aj nováčikovia

Podľa prešovskej okresnej predsedníčky strany Smer-SD Svetlany Pavlovičovej sa rozhodli ísť do volieb v silnej koalícii, kde okrem spoločného kandidáta na primátora majú v siedmich obvodoch spomínaných 30 kandidátov. „Sú tam súčasní deviati poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove. Reprezentuje nás osem žien na kandidátke. Máme tu skúsených politikov, aj nováčikov, zástupcov envirorezortu, učiteľov a právnikov,“ dodala.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM