Správy

V Prešove odštartuje jarné upratovanie: Pristavených bude celkom 97 veľkých kontajnerov

Blíži sa obdobie, keď sa bude vo veľkom upratovať. Prešov čaká jarná očista. Mesto informovalo, že pristaví celkovo 97 veľkoobjemových kontajnerov.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove odštartuje jarné upratovanie: Pristavených bude celkom 97 veľkých kontajnerov
Zdroj: Mesto Prešov

Pristavovanie veľkoobjemových kontajnerov (VOK) na zabezpečenie jarného upratovania začne v Prešove už onedlho. Na prešovských uliciach ich bude pristavených celkom 97 Ich rozmiestnenie nájdu ľudia aj na mape.

Pre jarné upratovanie bude zber odpadu prostredníctvom pristavovania VOK-ov zabezpečený od 13. marca do 9. apríla 2019. Veľkoobjemové kontajnery budú pristavované do doby naplnenia, resp. max. na dobu 7 dní.

Do týchto kontajnerov môžu obyvatelia vkladať objemný odpad z domácností a verejných priestranstiev ako nábytok, koberce, matrace, vyradenú sanitu, a pod. „Do rozmiestnených VOK-ov nemôžu obyvatelia ukladať biologicky rozložiteľný odpad – tráva, lístie, odrezané časti vetiev, zvädnuté rastlinné časti, ovocie, zvyšky zeleniny. Tento odpad môžu obyvatelia bezplatne uložiť na zberné dvory v areáloch TSmP, a.s. na Bajkalskej 33 a na Jesennej 3 v Prešove v prevádzkových hodinách od 8:00 h do 18:00 h (pondelok – sobota),“ informoval tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Biologicky rozložiteľný odpad – konáre – môžu obyvatelia uložiť vedľa kontajnera. Nebezpečný odpad ako akumulátory, autobatérie, žiarivky, obaly z farieb, elektroodpad typu chladničky, mrazničky, sporáky, televízory, osobné počítače a pod. môžu obyvatelia uložiť na uvedených zberných dvoroch. Ostatné odpady – textil, knihy – môžu obyvatelia bezplatne uložiť len na Zberný dvor TSmP, a.s. na Bajkalskej 33 v Prešove.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

A sledujte aj to, ako špičkový fotograf Ján Štovka zachytil krásy Prešova a okolia. Kliknite si fotogalériu.

Známy fotograf z Prešova: Takto parádne nafotil metropolu Šariša a okolie
10
Galéria
Zdroj: Ján Štovka

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM