Správy

Mesto Veľký Šariš: Plánuje zrekonštruovať budovu zdravotného strediska

Mesto Veľký Šariš plánuje zrekonštruovať budovu zdravotného strediska. Investovať chce i do modernizácie vybavenia jednotlivých ambulancií.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Veľký Šariš: Plánuje zrekonštruovať budovu zdravotného strediska
Foto: Ľubomír Hudačko

Podľa primátora Viliama Kalla budova zdravotného strediska má približne 40 rokov a doposiaľ na nej vymenili len okná. Každý rok do nej investujú približne 15 000 až 20 000 eur.

Aby sa nechodilo do Prešova

„Nie je úplne v takom stave, ako by malo vyzerať moderné zdravotné stredisko. Bol by som rád, aby Veľkošarišania nemuseli kvôli zdravotným službám dochádzať dennodenne do Prešova a stráviť tam celý deň. Rokujem s internistkou a s urológom, aby sme posilnili tím špecialistov. Zapojili sme sa do výzvy Ministerstva zdravotníctva SR na rekonštrukciu zdravotného strediska, aby z toho bolo vytvorené centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti,“ uviedol Kall s tým, že na rekonštrukciu potrebujú takmer 700 000 eur.

V súčasnosti tam pôsobí jedna pediatrička, dvaja zubní lekári, jedna zubná technika, dvaja lekári pre dospelých a gynekologická ambulancia.

Veľký záujem

"Záujem ľudí je veľký. Sama gynekologička potvrdila, že za posledné obdobie získala ďalších 600 nových pacientok,“ doplnil Kall. Prevádzka zdravotného strediska, v ktorom lekárom prenajímajú priestory, mesto podľa jeho slov stojí 20 000 eur ročne. Okrem mesta slúži i pre obyvateľov spádovej oblasti deviatich obcí.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

A všimli ste si zmenu na budove úradu PSK v Prešove? Kliknite si fotogalériu, ako tam prebiehalo osadenie nového stožiaru.

Takto ho osadili, už je na svojom mieste: Budova Úradu PSK má nový stožiar
8
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM