Krimi

V Prešove na Prostějovskej unikal plyn: K explózii mohlo dôjsť už pri zapnutí svetla!

Po príchode na miesto bolo cítiť značný zápach plynu, ktorý unikal z bytu na Prostějovskej ulici. Dôjsť k výbuchu mohlo podľa polície aj pri zapnutí svetla.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove na Prostějovskej unikal plyn: K explózii mohlo dôjsť už pri zapnutí svetla!
Zdroj: TASR

V nedeľu 3. novembra popoludní bola hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov- Sever vyslaná na preverenie oznámenia, že na ulici Prostějovskej v Prešove uniká plyn.

„Túto udalosť na políciu oznámil samotný správca bytového domu. Po príchode na miesto bolo cítiť značný zápach plynu, plyn unikal z bytu na 4. poschodí,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Mohlo dôjst k explózii

Hliadka podľa nej už cestou k bytu otvárala všetky okná, aby došlo k zriedeniu plynu so vzduchom a tým k zníženiu možnej explózie.

„Pracovník plynární, ktorý už bol na mieste zavrel hlavný prívod plynu a konštatoval, že v byte je tak veľa plynu, že už pri zapnutí svetla, môže dôjsť k explózii,“ pokračovala hovorkyňa. Členovia hliadky v zmysle zákona o Policajnom zbore byt otvorili.

„Ihneď otvorili všetky okná. Bolo zistené, že na plynovej varnej doske bol otvorený regulátor otvorenia plynu, no na varnej doske nebolo žiadne teleso, ktoré by odoberalo teplo,“ vysvetlila Ligdayová. Vyrozumení boli podľa hovorkyne všetci prítomní obyvatelia domu.

Nebezpečenstvo smrti

„Majiteľka (68) bytu v tom čase nebola doma. V čase tohto ohrozenia bolo v obytnom dome 25 osôb. Týmto nedbalým konaním boli všetky prítomné osoby vystavené nebezpečenstvu smrti, alebo ťažkej ujmy na zdraví.“

Taktiež mohlo dôjsť ku škode na majetku prípadným výbuchom uniknutého zemného plynu veľkého rozsahu,“ priblížila ďalšie okolnosti Jana Ligdayová.

Poverený príslušník v prípade začal podľa hovorkyne polície trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. „Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na jeden rok,“ dodala na záver.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM