Ľubomír Hudačko Rôzne

V Prešove máme nový cyklochodník: Na jednom mieste sa rozvetvuje na dva smery, VIDEO

Cyklochodník v Prešove na ulici Sekčovská až po Šalgovík je novinkou, keďže ešte na jar tam cyklisti jazdiť nemohli. Pozrite sa, ako to na mieste vyzerá.

Zdroj: Dnes24.sk

Na jednom mieste púta pozornosť, pretože sa rozvetvuje na dva smery. Zisťovali sme na prešovskej radnici, či išlo o zámer.

„Cyklochodník bol z väčšej časti projektovaný na zatrávnenej ploche medzi cestnou komunikáciou a chodníkom pre peších. V pred­metnej lokalite je však množstvo rôznych typov sietí, čo výrazne skomplikovalo prípravu projektovej dokumentácie aj samotnú realizáciu cyklochodníka,“ uviedol pre náš portál hovorca mesta Vladimír Tomek.

Pokračoval, že prekládky sietí nepatria do oprávnených výdavkov projektu a ich komplexná prekládka by bola finančne náročná, pričom by musela byť realizovaná z mestského rozpočtu.

„Mesto Prešov sa preto chcelo dohodnúť na alternatívnom riešení so správcom rozvodnej skrine, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti cyklochodníka. K dohode však nedošlo, v dôsledku čoho bolo potrebné cyklochodník na krátkom úseku rozvetviť. Tento návrh riešenia odsúhlasil aj Krajský dopravný inšpektorát,“ znie ďalej stanovisko prešovského magistrátu.

Tomek však prízvukuje, že finálny tvar cyklochodníka na Sekčovskej ulici cyklistov žiadnym spôsobom neobmedzuje. „Rovnako ako pri všetkých ostatných cyklochodníkoch, aj v tomto prípade platia pravidlá Zákona o cestnej premávke, respektíve jeho osobitné ustanovenia o cyklistoch, ktoré určujú, že cyklisti jazdia po cestičke pre cyklistov vždy vpravo,“ dodal na záver.

A ako to na mieste vyzerá si pozrite v našej fotogalérii a taktiež videu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

V Prešove pribudla nová trasa pre cyklistov: Oči vám môže upútať jej rozvetvenie
8
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM