Samospráva

V mestskom parlamente sa udiala zmena: Matejku vystriedal Damankoš

Po vzdaní sa mandátu mestského poslanca v Prešove vystriedal Martina Matejku (nezávislý) náhradník Marián Damankoš (nezávislý).

Ilustračný obrázok k článku V mestskom parlamente sa udiala zmena: Matejku vystriedal Damankoš
Zdroj: Mesto Prešov

Spomínaný Marián Damankoš sľub poslanca zložil na stredajšom rokovaní Mestského zastupiteľstva v Prešove.

„S politikou mám skúsenosti od roku 2013, odkedy som poslancom zastupiteľstva pri Prešovskom samosprávnom kraji. Tam som v podstate piaty rok, druhé funkčné obdobie predsedom komisie školstva, mládeže, telesnej výchovy a športu. Čo sa týka mesta, tak bolo povedané, že som skončil prvý pod čiarou, takže nečakal som, že sa ešte dostanem do zastupiteľstva. Doteraz som pôsobil dva roky v školskej komisii a potom po nejakých zmenách v meste som sa stal ako neposlanec členom komisie na ochranu verejného poriadku. Teraz to vyzerá, že sa stanem členom sociálnej komisie,“ uviedol Damankoš.

Ako povedal, so súčasnou primátorkou Prešova Andreou Turčanovou (KDH) kandidovali v ostatných voľbách za koalíciu SDKÚ – KDH a Most–Híd. „Žiaľ, SDKÚ vo vtedajšej podobe už neexistuje, čiže momentálne nie som zainteresovaný stranícky, ale chystám sa podporovať klub alebo teda vstúpiť, ak budú mať oni záujem, ktorý podporuje pani primátorku,“ vysvetlil Damankoš.

Potvrdil zároveň snahu vytvoriť novú politickú stranu. „Aj keď nie som momentálne v žiadnej strane, tak asi prešli na verejnosť informácie, že s niektorými ľuďmi z SDKÚ sa pokúšame založiť novú stranu, ktorá by mala veľmi podobné ideové a politické zameranie, ako táto, žiaľ skrachovaná strana," dodal Damankoš.

Martin Matejka (nezávislý) pôsobil v klube Smer-SD, nezávislí poslanci a SNS. Podľa hovorkyne mesta Prešov Martiny Polákovej odstúpil na základe oznámenia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM