Správy

V meste pribudli ďalšie kamery: Ktoré lokality v Prešove po novom monitorujú?

Na bezpečnosť v meste sa dohliada ešte viac. Nové kamery pribudli v rámci schváleného projektu Upgrade kamerového systému pre zvýšenie kvality dohľadu.

Ilustračný obrázok k článku V meste pribudli ďalšie kamery: Ktoré lokality v Prešove po novom monitorujú?
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská polícia Prešov dohliada na bezpečnosť v meste pomocou nových kamier. Okrem vymenenej kamery na Námestí Kráľovnej pokoja pribudli nové kamery aj na Trojici, na Hlavnej ulici, Hruškovej ulici, v areáli Delne či na cyklistickom velodróme. Redakciu Dnes24 o tom informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Delňa aj velodróm

„Nové kamery pribudli v rámci schváleného projektu Upgrade kamerového systému pre zvýšenie kvality dohľadu na monitorovaných miestach + navýšenie dohľadových miest. Okrem povinného spolufinancovania 20% predstavovala finančná dotácia sumu vo výške 8 516,52 eur. Projekt bol finančne podporený Radou vlády SR pre prevenciu kriminality,“ priblížila Šitárová.

Mestská polícia v Prešove však zakúpila podľa slov referentky aj ďalšie kamery, ktoré pomáhajú chrániť bezpečnosť a majetok občanov, a to z vlastných zdrojov.

„Dve kamery sú umiestnené v areáli prírodného kúpaliska Delňa, jedna kamera sníma priestor cyklistického velodrómu a obnoveného zimného štadióna a jedna kamera pribudla aj na Hruškovej ulici,“ doplnila na záver Šitárová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Správy z Prešova

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM