Ľubomír Hudačko Šport

V Lige majstrov sa hádzanári Tatrana predstavia v skupine C: Prešovčania dostali same ťažké kalibre!

Hádzanári Tatrana Prešov sa v novom ročníku Ligy majstrov 2015/2016 predstavia v základnej C-skupine. V nej narazia na samé ťažké kalibre, čo prízvukuje po žrebe aj generálny manažér Branko Benko. Ten sa vyjadril aj k téme nového trénera, keďže Peter Dávid na lavičke skončil...

Ilustračný obrázok k článku V Lige majstrov sa hádzanári Tatrana predstavia v skupine C: Prešovčania dostali same ťažké kalibre!
Zdroj: TASR

V céčku Prešovčania narazia na španielsky Naturhouse La Rioja, bieloruský HC Meškov Brest, ruské družstvo Čechovskí Medvedi, portugalské FC Porto, a srbský tím Vojvodina Novi Sad. Rozhodol o tom žreb vo Viedni, ktorý určil zloženie základných skupín nasledujúcej sezóny súťaže. Slovenský majster bol pred žrebom nasadený v 6. koši hierarchicky nižších skupín C a D. Prešov odštartuje boje v skupine v termíne 16. až 20. septembra.

Ligy majstrov sa dočkali po rokoch

„C-skupinu môžeme charakterizovať ako veľmi ťažkú. Narazíme na portugalského majstra a španielskeho vicemajstra a budú to náročné zápasy. Čo sa týka ďalších účastníkov, tak zo SEHA ligy poznáme Brest i Vojvodinu. Samozrejme, budeme sa snažiť urobiť všetko preto, aby sme skončili do 2. miesta a zabojovali o osemfinále,“ uviedol generálny manažér prešovského klubu Branko Benko.

Prešovčania sa po rokoch čakania dočkali a zahrajú si skupinovú fázu najprestížnejšej klubovej súťaže aj vďaka rozšíreniu počtu účastníkov základných skupín na 28. Tatran sa predstaví v šesťčlennej C-skupine, odkiaľ sa prvé dva tímy prebojujú do play off zápasov o postup do osemfinále súťaže.

Trénerska otázka v priebehu júla

„Pracujeme na pravej spojke, namiesto Krištopansa už máme Alexeja Peškova a pracujeme i na mladom Chorvátovi Ivanovi Ivkovičovi. Začali sme rokovať s Karvinou a vyzerá to nádejne. Dúfame, že ho získame do svojich radov a bude posilou Tatrana,“ prezradil Benko k posilám prešovského Tatrana a k trénerskej otázke po odvolaní Petra Dávida z postu hlavného kormidelníka dodal:

„Zatiaľ máme dohodu s Rastislavom Trtíkom na dva mesiace, pomôže nám s letnou prípravou. V priebehu júla sa budeme zaoberať trénerskou otázkou, aby sme mali od septembra v našom družstve stabilného kouča.“ V kvalitatívne silnejších skupinách A a B bude účinkovať po 8 tímov. Ich víťazi sa priamo kvalifikujú do štvrťfinále Ligy majstrov, tímy na druhom až šiestom mieste postúpia do osemfinále vyraďovačky. V ňom sa stretne šesť dvojíc v boji o zvyšné štvrťfinálové miestenky.

C-skupina:

  • Naturhouse La Rioja (Šp.)
  • HC Meškov Brest (Biel.)
  • Čechovskí Medvedi (Rus.)
  • FC Porto (Port.)
  • Vojvodina Novi Sad (Srb.)
  • Tatran Prešov (SR)

Čítajte tiež:

Najlepší z najlepších v malom futbale sa stretli na jednom ihrisku: Ako dopadli prešovské tímy? FOTO

Je rozhodnuté, Prešovská hokejbalová liga zavŕšila ročník: Spoznali sme majstra sezóny 2014/2015!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM