Ľubomír Hudačko Futbal

Najlepší z najlepších v malom futbale sa stretli na jednom ihrisku: Ako dopadli prešovské tímy? FOTO

Sviatok malého futbalu oslávili aj prešovskí hráči. Až tri naše tímy bojovali o pódiové umiestnenia na Majstrovstvách Slovenska v malom futbale. Ako napokon dopadlo ich meranie síl s najlepšími?

Ilustračný obrázok k článku Najlepší z najlepších v malom futbale sa stretli na jednom ihrisku: Ako dopadli prešovské tímy? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Len najlepších 28 tímov zo slovenských súťaží v malom futbale malo možnosť predstaviť sa na oficiálnych Majstrovstvách Slovenska v malom futbale, ktoré organizoval Slovenský zväz malého futbalu (SZMF).

V prvej šestke tri prešovské tímy

V súboji o tretiu priečku boli úspešnejší východniari, keď na prešovský Twinstav nestačil trenčiansky Rumburak. Pre prešovské tímy z Uličnej ligy možno Majstrovstvá SR pokladať za naozaj úspešné, keďže sa až tri tímy umiestnili na prvých šiestich miestach. Bronz si odniesol už spomínaný Twinstav, Kubánsky Atak skončil na 5. priečke a TO-Day, U Capka obsadili 6. priečku.

Posledný zástupca Uličnej ligy Gasko skončil na 17. priečke. Vyhrať majstrovstvá sa podarilo domácemu tímu ASGuard Security, keď vo finále porazil bratislavský FC Bepon. „Malý futbal sa na Slovensku dostáva do čoraz väčšej pozornosti hráčov, verejnosti aj médií. To potvrdili aj uplynulé Majstrovstvá Slovenska v Košiciach, kde sa zišlo množstvo ľudí a len tí najlepší hráči. Je to aj preto, lebo malý futbal je jeden z najmasovejších a najobľúbenejších športov nielen na Slovensku, ale aj vo svete,“ podotkol generálny sekretár SZMF Peter Králik.

Repre Slovenska na ME

Najlepší hráči z mestských líg po celom Slovensku mali podľa jeho ďalších slov šancu ukázať svoje kvality a zabojovať aj o miestenku do reprezentačného kádra SR, ktorý sa predstaví na Majstrovstvách Európy v malom futbale. „Tie sa už v septembri odohrajú v chorvátskom Vrsari a priame prenosy slovenskej repre bude vysielať aj v televízii. Takže aj fanúšikovia sa majú na čo tešiť,“ doplnil Králik. Turnaj sa odohral počas uplynulého víkendu v košickom športovom areáli Galaktik, kde sa odohráva aj jedna zo súťaží – KNL miniliga.

Čítajte tiež:

Je rozhodnuté, Prešovská hokejbalová liga zavŕšila ročník: Spoznali sme majstra sezóny 2014/2015!

Vyhrali titul, ale makačka ich ešte len čaká: Hádzanári Prešova nabehnú po lete na náročný režim!

fotografie redakcii poskytol Peter Králik

Prešovčania bodovali v malom futbale: Prvých šesť miest obsadili tri naše tímy!
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM