Ľubomír Hudačko Šport

Vyhrali titul, ale makačka ich ešte len čaká: Hádzanári Prešova nabehnú po lete na náročný režim!

Užili si slasť v podobe zisku Slovenského pohára aj titulu v domácej lige, no makačka ešte len začne. Nová sezóna prešovských hádzanárov preverí v nejednej súťaži, prioritou bude Liga majstrov a obhajoba titulu. Z kádra však odišlo niekoľko hráčov a hoci tréner pokračuje, môže sa to zmeniť...

Ilustračný obrázok k článku Vyhrali titul, ale makačka ich ešte len čaká: Hádzanári Prešova nabehnú po lete na náročný režim!
Zdroj: TASR

Hádzanári Tatrana Prešov sa počas leta musia pripraviť na náročné sezónne obdobie. Okrem snahy obhájiť majstrovský titul v domácej extralige ich čakajú aj priame súboje v základnej skupine Ligy majstrov či zápasy v nadnárodnej SEHA lige. Káder jedenásťnásobného slovenského šampióna prešiel v uplynulých dňoch viacerými zmenami.

Odišlo niekoľko opôr

Už v zime opustila Tatran kľúčová spojka Dainis Krištopans, ktorý vo februári zamieril do katarského Al Rayyan. Už v tom období však bol dohodnutý s bieloruským Meškovom Brest a v jeho drese napokon otvorí aj budúcu sezónu. Po konci ročníka prišlo v tíme aj k ďalším zmenám.

„Zmluvu sme nepredĺžili s brankármi Svetislavom Verkičom a Jakubom Krupom. Tomáš Urban ukončil pôsobenie v našom tíme a Juraj Urban bude hosťovať v Nových Zámkoch,“ ozrejmil generálny manažér prešovského klubu Branko Benko.

Tréner pokračuje, ale…

Vedenie Tatrana sa v uplynulom období dozvedelo veľmi potešujúcu správu. Čakanie na účasť v hlavnej fáze Ligy majstrov sa skončilo a v budúcom ročníku pribudnú Prešovčanom ďalšie zápasové povinnosti so špičkovými európskymi klubmi. Hoci im súperov určí až piatkový žreb v sídle EHF vo Viedni, káder má už takmer konečnú podobu pre všetky súťaže.

„Čo sa týka príchodov, máme štyri potvrdené a podpísané zmluvy. Prichádza brankár Vlado Božič z rakúskeho Bregenz Handball a Ukrajinec Igor Čupryna. Na post ľavej spojky sme získali z Nových Zámkov Dávida Pogáňa a veľa si sľubujeme od Rusa Alexeja Peskova na pravej spojke,“ dodal Benko a k situácii na trénerskej stoličke dodal: „S Petrom Dávidom máme zmluvu na ďalšiu sezónu. Pokračuje, no veci sa ešte môžu zmeniť.“

Ciele Prešovčanov na domácej scéne sú opäť len tie najvyššie. „Chceme uspieť v Slovenskom pohári a obhájiť majstrovský titul,“ zdôraznil Benko. Náročnejšia úloha čaká Tatran najmä v európskych súťažiach. V nadnárodnej SEHA lige by mali zvýšiť konkurenciu turecký Besiktas Istanbul a slovinský klub z Celje Pivovarna Laško. „V SEHA lige sa chceme zúčastniť na záverečnom turnaji Final Six a v Lige majstrov zabojovať o druhé miesto v skupine, aby sme mohli postúpiť do vyraďovacej fázy,“ dodal Benko.

Čítajte tiež:

Najnovší rebríček futbalových tímov: Tipnite si, ako dopadol 1. FC Tatran Prešov

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM