Hokej

V dvoch dueloch hral za Šarišanov z Penguins: Prešovčan Gernát hľadá nový klub

Prešovu pomohol v dvoch zápasoch, no po Nemeckom pohári v národnom drese dúfa, že si nájde nového zamestnávateľa. Niečo naznačil už aj samotný Tomáš Gernát.

Ilustračný obrázok k článku V dvoch dueloch hral za Šarišanov z Penguins: Prešovčan Gernát hľadá nový klub
Zdroj: TASR

Slovenský hokejový reprezentant Martin Gernát dostal pozvánku od trénera Craiga Ramsayho na Nemecký pohár napriek tomu, že od začiatku aktuálnej sezóny nemá zmluvu so žiadnym klubom. V septembri po vzájomnej dohode skončil v Sparte Praha, odvtedy sa predstavil v súťažnom zápase iba dvakrát.

Chcel by do Švédska

V dvoch dueloch nastúpil za prvoligový Prešov. Dvadsaťštyriročný Gernát sa na zraz tešil a napriek svojej súčasnej situácii mal dobrú náladu. „Je pravda, že mi chýba zápasová prax, ale trénoval som dvakrát za deň. Pevne verím, že sa do toho dostanem,“ uviedol na utorňajšom zraze reprezentácie. Zdá sa však, že bez práce už slovenský obranca dlho nezostane. „Nebudem hovoriť nič dopredu, rokujeme s nejakými záujemcami a verím, že po turnaji už podpíšem zmluvu.“ Gernát už skôr vyhlásil, že by si rád zahral hokej vo Švédsku, ale o ponukách nechcel povedať nič konkrétne. „Nechcem naozaj nič prezrádzať, ale áno, rokujeme aj so severom Európy.“

V sezóne, ktorá má dva vrcholy, je pre každého hokejistu alfou a omegou, aby mal stále miesto pokiaľ možno v kvalitnom tíme. „Ja ponuky dostávam stále, horšie by bolo, keby tomu bolo naopak. Chcem si vybrať dobrý tím, pretože je predo mnou dôležitá sezóna. Verím, že sa rozhodnem pre to najlepšie,“ uviedol Gernát a dodal:

Verí, že turnaj pomôže

„Je dôležité, aby som hral čo najviac a práve taký tím hľadám. Potrebujem, aby sa mi venovali tréneri, chcem sa posunúť ďalej. Každý hráč príde s nejakou pohodou a hernou praxou, ale pevne verím, že tréningy a samotný turnaj mi pomôžu a ukážu mi, ako na tom som,“ uzavrel Gernát.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM