Iné športy

V drese Prešova skóroval Šesták: Východniarske finále v malom futbale malo náboj

Prešovčanom pomáhal skúsený futbalového exreprezentant Stanislav Šesták. Finále sledovalo naživo vyše 700 divákov, išlo o derby s Košicami.

Ilustračný obrázok k článku V drese Prešova skóroval Šesták: Východniarske finále v malom futbale malo náboj
Zdroj: Slovenský zväz malého futbalu

SZMF Superliga má staronového šampióna. Druhý ročník súťaže dokázali rovnako ako pred rokom vyhrať Košice, ktoré vo finále porazili Prešovčanov. Košičanom sa tak podarilo využiť výhodu domáceho prostredia.

Rovnaké finále ako vlani

Finále SZMF Superligy postavilo proti sebe rovnako ako pred rokom celky z východu Slovenska. Išlo o derby zápas Prešov – Košice.

Pred rokom bolo obsadenie rovnaké. Košice vtedy dokázali v obrovskej dráme zvíťaziť, keď o ich titule rozhodol až lepšie zvládnutý rozstrel zo značky pokutového kopu.

Titul v SZMF Superlige tak putuje v roku 2020 opäť do Košíc, ktoré v druhom ročníku súťaže SZMF Superlligy dokázali obhájiť majstrovský titul v malom futbale. Z bronzových medailí sa ešte v utorok radovali Piešťany, ktoré v zápase o tretie miesto porazili Bratislavu.

Hlasy po zápase

Kapitán Prešova Juraj Kuhajdík: „Bola to katastrofa. Môžeme si za to však sami, pretože také chyby, aké sme my urobili, si nemôžu dovoliť ani žiaci. Je to obrovské sklamanie. Zápas to však bol výborný, Košiciam určite pomohlo aj domáce prostredie a diváci, ktorí ich hnali dopredu. Treba však uznať, že Košice boli lepšie.“

Hráč Košíc Pavol Gere: „Prišli nám pomôcť aj futsalisti, ktorí sú veľmi dobrí. Naše ciele sú vždy len najvyššie a budeme sa snažiť budúci rok vyhrať aj do tretice. Je neopísateľný pocit, keď dá hráč gól pred toľkými ľuďmi. Ďakujem im, že nás prišli povzbudiť. Som rád, že som dal dva góly, pomohol mužstvu a môžeme sa opäť radovať.“

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM