Hádzaná

Má medaily z OH aj MS: Tréner Tatrana Prešov ale ešte nezažil mesiace bez hádzanej

Takú dlhú pauzu ešte nezažil. Tréner Slavko Goluža začal s hráčmi prípravu, okomentoval stav kádra a zaželal si do ďalšieho obdobia to najdôležitejšie.

Ilustračný obrázok k článku Má medaily z OH aj MS: Tréner Tatrana Prešov ale ešte nezažil mesiace bez hádzanej
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Príprava na novú sezónu hádzanárskeho Tatrana začala len s 9 hráčmi, trénerovi Slavkovi Golužovi chýbala druhá časť kádra najmä pre obmedzenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

Bez hádzanej 4 mesiace

Hoci je držiteľ viacerých medailí z olympijských hier aj majstrovstiev sveta a to v pozícii hráča i trénera a už toho zažil naozaj dosť, na podobnú situáciu si nepamätá.

„Prvýkrát v kariére som zažil situáciu, že sme takmer 4 mesiace boli bez hádzanej, no podobne sú na tom aj iné tímy. S tými, ktorí sú už tu, sme začali s normálnym tréningom, to je podstatné a musíme zistiť, v akej sú chlapci kondícii,“ uviedol 48-ročný kouč pre klubovú webstránku.

Dôležité je zdravie

V tíme prišlo pred novou sezónou k viacerým zmenám. V novom ročníku počíta chorvátsky lodivod s jedenástimi legionármi.

„S kádrom som spokojný. Sú to chlapci, ktorí sú kompletní a hrajú obranu aj útok. Budeme sa snažiť o rýchlejšiu hru. Pre mňa osobne je novým motívom mať v kádri päť – šesť nových hráčov, ktorých budeme zabudovávať do mužstva. Potrebuje to svoj čas na zohratie nového systému. Máme ale dostatok priestoru kým začne liga, preto verím, že chlapci čo najskôr budú všetci pokope a stihneme to. Dôležité ale je, aby sme boli všetci zdraví,“ dodal na záver pre tatranpresov.sk Goluža.

A pri športe ešte ostaneme, v galérii nájdete zábery na nové multifunkčné ihrisko v Prešove.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: V Prešove máme nové multifunkčné ihrisko
5
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM