Rôzne

Už ste o takých počuli? Najneobyčajnejší psi, ktorých môžete stretnúť v Prešove

Stovky psov obývajú naše mesto a nie vždy ide len o yorkshirov či ovčiakov. Veď sledujte, aj aké nevšedné plemená sú v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Už ste o takých počuli? Najneobyčajnejší psi, ktorých môžete stretnúť v Prešove
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Ako sme vás už informovali, v Prešove je prihlásený celý rad rôznych havkáčov a medzi trojicu najčastejších, nepočítajúc krížencov, patria yorkshirský teriér, nemecký ovčiak a čivava. Celý rebríček top 10 nájdete tu.

No medzi prihlásenými psami v Prešove sa nájdu aj také, ktoré sú v rámci svojho plemena jediným zástupcom v našom meste. A v rámci nich možno natrafiť na v našich končinách naozaj nevšedné plemená. A práve na také sme sa teraz zamerali.

Už ste počuli napríklad o plemene nazvanom anglický seter? Je to vysoký a aktívny pes. Má dlhú srsť so zvláštnym škvrnitým sfarbením. Vyskytuje sa v zlato-bielej, červeno-bielej, čierno-bielej a čierno-hnedo-bielej farbe.

Ďalším plemenom v našom výbere je azavak. Radí sa do skupiny chrtov a povahovo je samostatný, mierne tvrdohlavý a elegantný pes. Zároveň je tiež bystrý, pozorný a plný energie.

A o plemene japonský čin ste už počuli? Toto plemeno bolo vyšľachtené v Japonsku a vyznačuje sa tým, že je sociálne znesiteľné, takže sa dá chovať aj vo väčšom počte exemplárov. Je to ostražitý pes, ale nikdy voči človeku nie je agresívny.

Ďalším psom, pri ktorom nejde o často sa vyskytujúce plemeno v našich končinách a ktorý je v Prešove jediným zástupcom svojho druhu je pembrokeský waleský korgi. Ide o plemeno, ktoré napriek krátkym nohám dokáže veľmi dobre behať a skákať.

A na záver, tibetský apso. Prečo sme ho vybrali do tohto výberu okrem toho, že je v Prešove len jeden jediný? Je to veľmi staré plemeno. A inteligencia ani sebavedomie mu rozhodne nechýbajú a je to výborný strážca. K deťom aj ostatným zvieratám má skvelý vzťah.

Ste aj vy majiteľom nevšedného psa alebo iného zvieraťa a bývate v Prešove či blízkom okolí? Ozvite sa nám na presov@global24.sk.

A viete, že v Prešove sme pred pár dňami zaznamenali vtipné snehové upozornenie? Kliknite si fotogalériu a presvedčíte sa sami.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Snehové oznamy v Prešove: Niektoré z nich vás môžu dokonca aj pobaviť!
5
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM