Ľubomír Hudačko Kultúra

Už poznáme meno headlinera na Dobrom festivale: Na Delňu príde svetoznáma legenda

Jubilejný 10. ročník Dobrého festivalu príde podporiť vystúpením aj svetoznáma legendárna kapela. Pozrite si, kto sa stal headlinerom tohto podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Už poznáme meno headlinera na Dobrom festivale: Na Delňu príde svetoznáma legenda
Zdroj: Dobrý festival

Brazílska thrash metalová skupina Sepultura vydala v januári tohto roka album Machine Messiah a v rámci aktuálneho turné ho predstaví naživo aj v Prešove, a to práve počas jubilejného desiateho ročníka Dobrého festivalu.

Vysoké hodnotenia

Po rokoch, kedy Sepultura vydala rozporuplne prijaté albumy, novinkou Machine Messiah, zdá sa, umlčala aj tých najväčších kritikov. „Štrnásty album celkovo a ôsmy v poradí z éry so spevákom Derreckom Greenom si získal v popredných metalových magazínoch vysoké hodnotenia na úrovni ôsmych a viac z desiatich bodov. Album je ovplyvnený thrash metalovou scénou 80-tych a 90-tych rokov,“ informoval organizačný tím Dobrého festivalu. Sepultura vždy obohacovala svoju tvorbu o rôzne štýly a v tomto trende pokračuje aj na svojej novinke. Po dlhej dobe má vo svojej diskografii klenot.

Nový album táto známa kapela predstaví na turné, ktoré počíta s 57 zastávkami v USA, Kanade, Brazílii a v júni sa presunie na starý kontinent. Do Prešova zavíta Sepultura v zostave s gitaristom Andreasom Kisserom, spevákom Derrickom Greenom, basgitaristom Paulom Jr. a bubeníkom Eloyom Casagrandem.

Čo by malo byť v playliste

„Z novinky by mali odznieť skladby I am the enemy, Phantom self, Alethea, Sworn oath a Resistant parasites. Kapela hráva aj veci z obdobia bratov Cavalerovcov a preto by sme mali žažiť aj skladby ako Ratamahata, Refuse/Resist či Roots Bloody Roots,“ pozývajú organizátori festivalu. V programe festivalu vždy patrilo metalovým fanúšikom jedno pódium, na ktorom hrali slovenské a české stálice aj menej známe kapely. Tento rok metalová časť programu už síce samostatné pódium mať nebude, organizátori však fanúšikov utvrdzujú, že metal má svoje nezastupiteľné miesto na festivale aj naďalej.

Okrem Sepultury potvrdil svoje vystúpenie aj heavymetalový gitarista a spevák Kai Hansen, ktorý sa preslávil najmä v kultových kapelách Gamma Ray a Helloween. Na hudobnej scéne sa pohybuje už viac ako 30 rokov, je považovaný za krstného otca power metalu. Predstaví sa v doprovode košickej metalovej kapely RavenClaw. Na festivale tiež vystúpi aj legendárna česká kapela Root, ktorá tento rok oslavuje svoje tridsiate výročie. Festival na Delni prebehne v dňoch 16. až 18. júna.

redakcii informácie sprostredkoval z organizačného tímu Edo Kopček

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Sepultura - Phantom self
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM