Kultúra

Začína 58. ročník Prešovskej hudobnej jari: Kto v programe vystúpi?

Šiestimi koncertmi obohatí kultúrny život Prešova 58. ročník Prešovskej hudobnej jari. Zaznie klasická hudba, gospel, či študentské koncerty.

Ilustračný obrázok k článku Začína 58. ročník Prešovskej hudobnej jari: Kto v programe vystúpi?
Zdroj: TASR

Organizátor, ktorým je Park kultúry a oddychu v Prešove, ponúka klasickú hudbu, gospel, študentské koncerty, ale aj spojenie rôznych žánrov, ako je džez s ľudovou hudbou. Informoval o tom tlačový referent mesta Milan Grejták.

Prehľad programu

Cyklus koncertov otvorí vo štvrtok 16. marca AMC Trio a Ľudová hudba Stana Baláža, hudobníci prichádzajú so spojením džezu a ľudoviek. Na koncerte pokrstia svoje spoločné CD. O týždeň neskôr sa predstaví Zbor sv. Cecílie a Komorný orchester pri Dóme sv. Alžbety v Košiciach, spoločne predstavia tvorbu Wolfganga Amadea Mozarta. V ponuke je tiež koncert Michaila Adamenka a jeho žiakov z košického konzervatória.

Gospelovú tvorbu prinesie do sály Čierneho orla umelecký projekt bakalárskej záverečnej práce Veroniky Haluzovej, ktorá si pozvala na koncert aj hostí. Huslista Dalibor Karvay sa predstaví v programe Virtuózne struny 26. apríla. Záverečné vystúpenie bude patriť 2. mája ženskému speváckemu zboru Vocals pri PKO Prešov, s ktorým sa na Výročnom koncerte predstavia členovia miešaného speváckeho zboru Lauda z Petrohradu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM