Správy

Už len pri predstave je to nádhera: V meste vybudujú novú cyklolávku, FOTO VIZUALIZÁCIÍ

Lávka bude súčasťou kostrovej cyklistickej siete Prešovského samosprávneho kraja. Dielo by malo byť zhotovené do 180-tich dní.

Ilustračný obrázok k článku Už len pri predstave je to nádhera: V meste vybudujú novú cyklolávku, FOTO VIZUALIZÁCIÍ
5
Galéria

V apríli už prebehlo odovzdanie staveniska cyklolávky na ulici Pod Lipkou v Bardejove. Tá bude súčasťou kostrovej cyklistickej siete Prešovského samosprávneho kraja. Mesto Bardejov o tom informuje na svojej webstránke.

Podľa jeho autorov je predmetom riešenia návrh cyklolávky cez vodný tok „Šibská voda“ a priľahlého úseku cyklochodníka na obidvoch stranách vodného toku.

Celková dĺžka

„Z južnej strany je začiatok cyklochodníka navrhnutý v napojení na miestnu nespevnenú príjazdovú komunikáciu k zdroju vody, a zo severnej strany z ulice Pod Lipkou hneď za zástavbou rodinných domov zo strany vodného toku,“ uviedol Marek Duleba, z tlačového odboru mesta Bardejov.

Dĺžka južnej vetvy cyklochodníka je 29,70 m, severnej vetvy 103.80 m, dĺžka cyklolávky je 27,15 m.

Celková dĺžka navrhovaného úseku je 160,65 m.

Ponúkame aj ďalšie informácie, napríklad o prírode:

„Cyklolávka je navrhnutá z oceľovej konštrukcie – hlavné nosné bočné priehradové väzníký a nosná oceľová konštrukcia mostovky v kombinácii s nosnými drevenými trámami mostovky, na ktorých je osadená drevená podlaha z dubových fošien,“ poznamenal ďalej Duleba s tým, že navrhovaný úsek cyklochodníka spolu s cyklolávkou je súčasťou cyklotrasy spadajúcej pod kostrovú sieť cyklistických trás v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK).

Do 180-tich dní

Jeho realizáciou v tejto časti mesta dôjde k sprejazdneniu a sfunkčneniu pomerne dlhého úseku plánovanej kostrovej siete PSK asi 1,4 km, čo bude výrazným vstupom k jej budovaniu.

„Po ukončení jej realizácie bude slúžiť obyvateľom a návštevníkom mesta Bardejov a cykloturistom prechádzajúcim cez mesto do ďalších destinácií. Dielo by malo byť zhotovené do 180-tich dní a celková jeho cena je nad 180-tisíc eur (s DPH). Polovicu tejto sumy tvorí dotácia PSK, ďalšiu polovicu vlastné zdroje mesta,“ uviedol na webe mesta na záver Duleba.

Viac záberov už nájdete v priloženej fotogalérii, ktorá prezradí, ako to na mieste bude vyzerať

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: V Bardejove bude radosť jazdiť na bicykli, vznikne takáto lávka
5
Galéria

V Prešove tiež ožili témy najpopulárnejších športov:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM