Správy

Uvidíme ho za volantom? Šoférom v prešovskej MHD možno bude doterajší riaditeľ DPMP

Z výkonného riaditeľa DPMP môže byť vodič MHD, Peter Janus prijal takúto pozíciu. Ako vraví, splnil by si tým detský sen. Možno ho tak uvidíme za volantom.

Ilustračný obrázok k článku Uvidíme ho za volantom? Šoférom v prešovskej MHD možno bude doterajší riaditeľ DPMP
Zdroj: TASR

Na nedávnom zasadnutí predstavenstva Dopravného podniku bolo témou aj riešenie situácie, že vo firme sú hneď dvaja riaditelia.

Výberové konanie na riaditeľský post vyhral Martin Jaš po tom, čo sa mestská firma v zmysle Zákonníka práce na podmienkach odchodu nedohodla s doterajším výkonným riaditeľom Petrom Janusom.

Riaditeľ má okrem tohto miesta podľa stanov firmy zastávať aj post predsedu predstavenstva.

Dostal štyri ponuky

Zaujímavosťou ale je, že z výkonného riaditeľa DPMP Petra Janusa, ktorý funkciu zastával 27 rokov, by mohol byť vodič prešovskej MHD.

Dostal totiž pracovnú ponuku na šoféra, mechanika, revízora alebo referenta. Ani na jednu z týchto pozícií však nateraz nemá oprávnenia. Odborový zväz v Dopravnom podniku by teda mal podľa zákonníka práce ponuku, ktorú dalo predstavenstvo výkonnému riaditeľovi, prerokovať. Zaujímalo nás, či sa tak už stalo.

„K ponuke sa nebudeme vyjadrovať, len ju prerokujeme. To nám ukladá zákonník práce a bez prerokovania v odboroch nemôžu postupovať ďalej,“ uviedol predseda odborového zväzu Daniel Straka. Predstavenstvo malo plán, že ak Janus odmietne ponúkané pracovné miesto, dostane výpoveď s trojmesačnou výpovednou lehotou.

Počúval by sám seba

Očakávanie, že riaditeľ žiadnu pracovnú ponuku neprijme, lebo ju bude považovať za neprimeranú sa ale nenaplnilo. Janus oznámil, že chce zareagovať na ponukové konanie a prijme pracovnú pozíciu vodiča MHD.

V praxi to znamená, že bude chodiť do autoškoly na vodičský kurz skupiny D, chce si urobiť aj kurz na trolejbusy, aby bol plnohodnotným vodičom, absolvuje aj skúšobné jazdy a potom bude vykonávať túto pracovnú pozíciu.

„Mal som vždy taký detský sen, že raz budem šoférovať autobus. Tak sa mi splní. Oznámil som to predstavenstvu ústne aj písomne. Roboty sa nebojím, vyskúšam, ako mi to pôjde a čo museli znášať naši vodiči na linkách,“ povedal o svojom rozhodnutí Peter Janus.

Faktom je, že autoškolu aj kurz mu bude musieť zaplatiť Dopravný podnik, pretože ide o preškolenie na ponúknuté pracovné miesto. Ak by sa napokon vodičom naozaj stal, počúval by počas jázd aj svoj hlas.

Práve on totiž nahral všetky názvy liniek v prešovskej MHD, o čom sme na našom webe informovali v roku 2015.

A v obrazoch si pozrite, ako bude vyzerať M-aréna na prešovskom sídlisku Šváby. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Vybudujú ju na sídlisku Šváby: VIZUALIZÁCIE M-Arény v Prešove
3
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM