Správy

Úspech prešovského speváckeho zboru: Vocals v Petrohrade získal výnimočné ocenenia

Prešovský ženský spevácky zbor Vocals reprezentoval naše mesto. A to na Medzinárodnom súťažnom festivale Severnoje Belcanto v ruskom Petrohrade.

Ilustračný obrázok k článku Úspech prešovského speváckeho zboru: Vocals v Petrohrade získal výnimočné ocenenia
Zdroj: Bronislava Fecková

Ženský spevácky zbor Vocals pri PKO Prešov predviedol v Petrohrade na Medzinárodnom súťažnom festivale Severnoje Belcanto slovenský folklór v úpravách renomovaných skladateľov. Svojou radosťou zo spevu, optimizmom, ale najmä talentom a vynikajúcimi výkonmi prezentoval v Rusku naše národné bohatstvo.

Dirigentka Bronislava Fecková predstavila skladby Ivana Hrušovského, Štefana Klimu, Petra Špilaka, Zdenka Mikulu, Jany Kmiťovej a Kataríny Rusňákovej.

Majú aj Zlatého leva

V konkurencii zborov z Poľska, Ruska či Kazachstanu porota udelila zboru absolutórium. Zlatý lev, teda prvé miesto v kategórii Národné piesne, putovalo do Prešova, rovnako ako bronz v kategórii ženských zborov. Špeciálnu cenu za najlepší dirigentský výkon si prevzala dirigentka zboru Vocals Bronislava Fecková.

Slovenský folklór si v Petrohrade získal srdcia divákov, poctu, ovácie a dlhé potlesky na všetkých koncertoch. Členky ženského speváckeho zboru Vocals určite nezabudnú ani na prehliadku Petrohradu a jeho pamiatok a architektonických krás. Navštívili Zimný palác, Ermitáž, zažili otváranie mostov na rieke Neve, ale najmä srdečné prijatie obyvateľov mesta.

A v obrazoch sledujte aj to, ako prebiehalo premietanie filmu z východu Loli Paradička pod holým nebom. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Loli Paradička vyvolala veľký záujem: Takáto bola atmosféra v Záhradnom kine
30
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM