Iné športy

Tour de Prešov 2019 s finančnými prémiami: A príde aj expretekár z Bora-Hansgrohe

V centre Prešova odštartujú o mesiac jedinečné dvojdňové etapové cestné cyklistické preteky Tour de Prešov. A príde aj expretekár z Bora-Hansgrohe.

Ilustračný obrázok k článku Tour de Prešov 2019 s finančnými prémiami: A príde aj expretekár z Bora-Hansgrohe
Zdroj: Mesto Prešov

Štart piateho ročníka je naplánovaný 6. júla o 13. hodine prvou rovinatou etapou dlhou 147 kilometrov. Druhá etapa s dĺžkou 100 kilometrov a viac ako 1 500 v.m., so štartom o 10:30, preverí nohy pretekárov v prvom stúpaní na Žipov a v druhom stúpaní na Dubník, ktorý je už tradičným kopcom Tour de Prešov. Pretekári v celkovom poradí budú bojovať o štedrú finančnú hotovosť a atraktívne ceny.

Príde aj Michal Kolář

„Meníme koncept, chceme ukázať novú ideovú líniu, skvalitniť zázemie pre pretekárov a ponúknuť divákom kvalitné cyklistické preteky,” Matúš Goga, riaditeľ pretekov.

Táto jedinečná udalosť postaví na štart pretekárov z Poľska, Ukrajiny, Ruska, Maďarska, Česka či Spojeného kráľostva a samozrejme aj zo Slovenska. Účasť na akcii prisľúbil aj bývalý profesionálny pretekár Michael Kolář, ktorý pretekal za tím Bora-Hansgrohe.

Novému konceptu organizátor prispôsobil aj rozpočet, ktorý sa v porovnaní s minulými ročníkmi strojnásobil. Celkovo pretekári súťažia až o 2 040 eur v hotovosti na finančných odmenách.

Charitatívny rozmer podujatia podporí už tradične tombola o atraktívne ceny. Pre divákov bude pripravená VIP zóna s catteringom a občerstvením. Pre návštevníkov a okoloidúcich bude otvorená Free a Fan zóna. Výťažok z podujatia organizátor venuje na nákup bicyklov v projekte Michaela Kolářa „Deti potrebujú bicykle.”

Sprievodný program

Mesto Prešov ponúkne Prešovskú 49-tku, večer sa uskutoční VIP párty s vystúpením Michaela Kolářa, v nedeľu sa uskutoční už neodmysliteľný kilometrový šprint priamo na Hlavnej ulici. Čerešničkou na torte bude živé vysielanie z etáp priamo v mieste štartu resp. cieľa.

Nedávno v Jazdeckom areáli prebehla akcia s názvom Športuj Slovensko. Kliknite si fotogalériu, aké známe mená naše mesto navštívili.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Športový olympijský deň v Prešove OBRAZOM: Do nášho mesta zavítali známe mená
30
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM