Komunálne voľby

Toto vás bude zaujímať: Už sa vie, či Andrea Turčanová opäť zabojuje o post primátorky!

Info, ktoré bude mnohých Prešovčanov určite zaujímať. Už je známe, či prešovská hlava mesta Andrea Turčanová opäť zabojuje o primátorský post.

Ilustračný obrázok k článku Toto vás bude zaujímať: Už sa vie, či Andrea Turčanová opäť zabojuje o post primátorky!
Zdroj: Dnes24.sk

Kandidátkou KDH na post primátorky Prešova bude súčasná prešovská primátorka Andrea Turčanová (KDH). V piatok to povedal predseda mestského koordinačného výboru KDH v Prešove Stanislav Ferenc. Ako ďalej informoval, výbor v utorok 20. februára na svojom zasadnutí rokoval na tému príprav komunálnych volieb a Turčanová bola jedinou navrhnutou aj schválenou kandidátkou na funkciu primátorky Prešova.

Odhodlaná ísť do súboja

Ferenc uviedol, že v zmysle stanov KDH kandidáta na post primátora v krajskom meste schvaľuje celorepubliková Rada KDH, ktorej tento návrh predložia. Kandidátmi na poslancov prešovského mestského zastupiteľstva sa budú zaoberať na najbližších rokovaniach, predkladať ich budú jednotlivé kluby KDH.

Turčanová k svojej opätovnej kandidatúre povedala, že si váži dôveru, ktorú jej koordinačný výbor KDH vyjadril. Je odhodlaná ísť do súboja a obhájiť post primátorky.

Andrea Turčanová má 51 rokov. Vo funkcii primátorky Prešova je prvé volebné obdobie. V komunálnych voľbách v roku 2014 bola spoločnou kandidátkou koalície KDH – SDKÚ-DS – Most-Híd – OĽaNO – NOVA – OKS, zároveň v jej prospech stiahla svojho kandidáta počas volebnej kampane aj strana #Sieť.

Porazila sedem protikandidátov

V komunálnych voľbách Turčanová získala 11 887 hlasov a porazila sedem svojich protikandidátov. Jej najväčším rivalom bol exprimátor Pavel Hagyari (nezávislý s podporou Smeru-SD), ktorý skončil s počtom 7341 hlasov na druhom mieste. Na komunálnych voľbách sa pred štyrmi rokmi v Prešove zúčastnilo 36,98 percenta voličov.

Turčanová pred zvolením za primátorku bola riaditeľkou domova sociálnych služieb a dve volebné obdobia po sebe bola poslankyňou prešovského mestského zastupiteľstva. Aktuálne je poslankyňou Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kra­ja.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM