Ľubomír Hudačko Rôzne

K slovu sa dostali Prešovčania: Čo ich v meste trápi a čo na to radnica?

Prešovská radnica musí pravidelne riešiť rôzne podnety od obyvateľov nášho mesta. Pozreli sme sa bližšie na niektoré z nich.

Ilustračný obrázok k článku K slovu sa dostali Prešovčania: Čo ich v meste trápi a čo na to radnica?
Foto: Ľubomír Hudačko

Prešovčania žiadajú napríklad o opravu chodníka pred ZŠ Májové námestie, ktorý podľa ich slov býva počas dažďa zaplavený vodou a v niektorých úsekoch nie je možné vôbec cez neho prejsť, lebo mláky siahajú cez celý chodník až na trávnatý úsek pri chodníku.

„Opravu chodníka pred ZŠ Májové námestie sme zaradili do zoznamu bežnej a súvislej opravy miestnych komunikácii na nasledujúce obdobie. V prípade, že VMČ č. 6 zaradí opravu chodníka do svojích priorít na rok 2018, odd. KS zabezpečí jeho realizáciu,“ informovala prešovská radnica.

Požiadali o vyčistenie

Svoju požiadavku vzniesli aj obyvatelia ulice Átriovej, ktorí požiadali o jej vyčistenie od lístia a taktiež o jej údržbu, keď napadne sneh.

„Organizačné zabezpečenie výkonu zimnej údržby pre ulicu Atriová spadá do 4. triedy čistenia komunikácií. Správa a zimná údržba prešovských ciest je zabezpečovaná priebežne. O dannom probléme sme SaZÚPC, spol. s.r.o., Prešov informovali,“ uviedolol mestský úrad.

Veľa áut na Fučíkovej

Podnet bol vznesený aj ohľadom Fučíkovej ulice. Daný občan uviedol, že po 16:00 hod tade prechádza jedno auto za druhým. Žiada tam osadiť spomaľovacie retardéry.

„V období dopravnej špičky je počet vozidiel na komunikáciách veľmi veľký. S vytváraním kolón vodiči hľadajú akúkoľvek možnú inú cestu. Preto nárast počtu vozidiel nie je len na hlavných cestných ťahoch, ale je aj na vedľajším mestských komunikáciách. Osadenie retardéra prináša zvýšenie hlučnosti, prašnosti a množstva výfukových exhalátov a tým dochádza k značnému zhoršeniu podmienok bývania v najbližšie obývaných bytoch, čo následne vyvoláva sťažnosti dotknutých obyvateľov a žiadosť o jeho odstránenie. Z tohto dôvodu cestný správny orgán nesúhlasil s požiadavkou osadenia spomaľovacieho prahu,“ reagoval prešovský magistrát.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM