Ľubomír Hudačko Rôzne

Toto nikto iný nepochopí: 5 vecí, vďaka ktorým rozoznáte Prešovčana na sto honov :)

Informácie len pre zasvätených! Každé mesto má svoje špecifická, prípadne, je preňho niečo charakteristické. Prešov v tomto nie je výnimkou. Myslíte si, že ste Prešovčan od kostí?

Ilustračný obrázok k článku Toto nikto iný nepochopí: 5 vecí, vďaka ktorým rozoznáte Prešovčana na sto honov :)
Zdroj: Dnes24.sk

Prešov tak, ako každé iné mesto má svoje špeciifiká, o ktorých vedia len tí ľudia, ktorí tu žijú x rokov. Ten, kto cez naše mesto len prechádza, prípadne tu bol párkrát ako turista alebo nebodaj bol u nás na jarmoku, nemá určite o týchto veciach ani páru.

Ak si teda dvaja ľudia z Prešova sadnú napríklad aj na kávu v inom meste, je vysoko pravdepodobné, že sa môžu baviť práve na týchto veciach, a nik iný im nebude rozumieť…

Do Šariša na bicykli

Čo by ste to boli za Prešovčana, keby ste aspoň raz nenavštívili cyklistický chodník smerujúci z Prešova do Veľkého Šariša? Už na ňom bol azda každý. Obľúbenú trasu vedúcu niekoľko kilometrov zo Sídliska III až do susedného mesta využívame v hojnej miere najmä počas letných mesiacov. Otužilci však vysadnú na dvojkolesového tátoša aj v zime. Vsadiť ale môžete aj na prechádzku a samozrejmosťou je, že vás v žiadnom prípade nebude obťažovať ruch mesta. A popritom si vychutnáte prírodné prostredie.

Obchvat čakajúci na dokončenie

Cesta I/68 Prešov, odbočka Škultétyho – ZVL robí Prešovčanom starosti už niekoľko mesiacov. Ide o stále nedokončený obchvat, ktorý mal byť hotový už na jar 2015. Po preložení termínu na október 2015 sa však nič nezmenilo a hoci máme koniec roka, vodiči sa po ňom ani zďaleka nemôžu previezť. Mesto dokonca vyhlásilo mimoriadnu situáciu. Obchvat má uľahčiť cestu smerom na Košice, no nateraz je opak pravdou. Ak sa vás spýtajú odkiaľ ste a vy poviete Prešov, vodiči tadiaľto jazdiaci spozornejú a určite si spomenú na tento obchvat.

Najkrajšie ženy

O kráse žien v Prešove a celom kraji nie je nutné pochybovať. To, že sa dievčatá páčia aj mimo hraníc nášho mesta vie veľmi dobre aj spevák Mário Kuly Kollár z kapely Desmod, ktorý nám to sám priznal. Tunajšie dievčatá vyhrávajú súťaže Miss ako na bežiacom páse a je jedno, či to je Miss Aerobic alebo Miss Bikini. Jednoducho, ak sa v Prešove chcete otočiť za peknou ženou, nie je to potrebné. Oproti pôjde ďalšia kráska. V našom meste je množstvo krásnych žien na meter štvorcový. Už ste sa niekedy prešli námestím bez toho, aby ste stretli šarmantnú dámu?

Hudba

Idete na koncert IMT Smile? Petra Nagya? Katky Knechtovej? Komajoty? Petra Lipu? Chiki liki tua? Katky Koščovej? Heľeniných očí? Free Voices, Sunlips či Papyllonu? A určite sme urazili desiatky ďalších kapiel, že sme ich nespomenuli tiež. V každom tomto prípade narazíte na Prešovčanov. Kde sa pohnete, tam je kapela z Prešova. Prešovčana má v kapele aj Richard Muller či Andrej Šeban a takto by sme našli aj množstvo ďalších. Čiže, Prešovčana spoznáte podľa jeho výskytu na pódiu. Ak prídete na dobrý hudobný koncert, je tu veľká pravdepodobnosť, že vám pohodu spôsobili aj muzikanti práve z nášho mesta.

Gitaristka Erika

Hoci je v Prešove na jedného obyvateľa množstvo hudobníkov, tou azda najznámejšou v Prešove je gitaristka Erika. Je tak jednoducho rozoznateľná, že ju musia vnímať aj obyvatelia okolitých obcí a miest, ktorí sa v meste zastavili len na chvíľu. Hráva pod bránkou už množstvo rokov a účinkovala aj v niekoľkých videoklipoch. Je jednoducho súčasťou Prešova stále na tom istom mieste na Hlavnej ulici. Chvályhodné je, že gitaru má vždy dokonale naladenú a okoloidúcim tak hudbou a spevom spríjemňuje bežné dni.

Vieme, že tento zoznam nie je kompletný, napadlo aj vám niečo, čo by stálo za zmienku? Napíšte nám na presov@global24.sk.

Môže vás zaujímať:

Top slávy sa im nedostalo, rozhodne však stoja za pozornosť: 5 zaujímavostí v okolí Prešova, ktoré by bol hriech nezažiť

Prešovské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac

Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na prešovskej priemyslovke

foto: ilustračné

Prešovčania vedia o kom je reč: Najznámejšia gitaristka v meste je Erika!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM