Ľubomír Hudačko Rôzne

Kuly z Desmodu otvorene priznáva: Najkrajšie baby sú z Prešovského kraja!

V metropole Šariša býva publikum vďačné, potvrdilo to aj počas vystúpenia kapely Desmod v rámci Miss Prešov 2013 na prešovskom amfiteátri. Líder skupiny pochválil nielen miesto vystúpenia ale i naše dievčatá! Prezradil tiež, prečo nebol natočený klip k skladbe Mráz do žíl a kedy vyjde nový album.

Ilustračný obrázok k článku Kuly z Desmodu otvorene priznáva: Najkrajšie baby sú z Prešovského kraja!
Zdroj: TASR

Vydarená akcia však dala zlatým slávikom trochu zabrať. Nad mestom sa totiž akurát začali už vznášať chladnejšie prúdy vzduchu, čo sa odzrkadlilo aj na účasti práve počas vystúpenia Nitranov.

Najkrajšie baby sú v Prešovskom kraji

Skalní fanúšikovia si však zlatého slávika rozhodne nenechali ujsť a na konci spolu so spevákom aj tancovali priamo na pódiu: „Bol to ťažší koncert, pretože sme hrali pre tentoraz užšiu skupinku ľudí. Ale tí, čo prišli sa bavili a to sa mi páčilo. Dokonca nás dvakrát vytlieskali a ani sme neplánovali hrať toľko piesní. Ľudia v Prešove boli perfektní,“ povedal Kuly.

Charizmatický spevák sa pochvalne vyjadril na adresu krásnych dievčat, ktoré prešovský kraj chrli do celého Slovenska. „Missky som si poriadne ani nemal kedy všimnúť, ale môžem povedať, že tu boli baby, ktoré sa vyrovnajú aj celoslovenským kolám. Ja by som povedal, že najkrajšie baby zo Slovenska majú hniezdo v prešovskom kraji,“ uviedol Nitran.

Amfiteáter je skvelé miesto

Hudobník s hromovým hlasom si priestory na legendárnom amfiteátri pochvaľoval: „Na tomto mieste sme hrali v Prešove absolútne prvýkrát a je to geniálny priestor na takéto podujatia. Tu by malo byť v rámci leta všetko. Divadelné hry, opera, kino – Prešovčania by to tu mali milovať. Veľmi sa mi to páči,“ líčil svoje pocity.

O treťom najväčšom slovenskom meste je známe, že je liahňou skvelých hudobníkov. V tomto smere nezaostáva ani domáce pôsobisko skupiny Desmod: „Prešov súperí s Nitrou, inak je to na Slovensku mŕtve. Vy máte doslova obrovské hudobné ikony. Ja vnímam veľké spektrum hudby na slovenskej scéne, niektoré veci ma zaujmú, iné nie. Rozdiely však nerobím, páči sa mi aj prešovská scéna. Aj na tej našej sa však presadzujú mladé kapely čoraz viac, takže vás postupne dobiehame. Dávajte si pozor,“ dodal s úsmevom.

Duet s Katkou Knechtovou neplánujeme

Kuly prezradil, že pôvodne mohol mať hit Pár dní iné obsadenie na poste speváčky. Na spoluprácu oslovili aj Prešovčanku Katku Knechtovú: „Ona nás však vždy s touto ponukou odmietla. S ňou sa nám nepodarilo urobiť duet Pár dní, ani Čiernobielu . Má nádhernú farbu hlasu, je brutálny. Vždy, keď zaznie jej vokál, človek vie, že je to ona. Uznávam ju a obdivujem. Taký hlas majú len ojedinelí ľudia a ona ňou je. Duet s ňou však už neplánujeme,“ povedal.

Do repertoáru kapely zaradili nielen novinku z aktuálnej Výberovky skladbu „Spočítaj“, no pre fanúšikov staršej tvorby bol balzamom na duši aj výber úplne prvého singla s názvom Je mi fajn: „Vytiahli sme túto pieseň z prvého albumu 001. Keď bola tá pesnička singel, nepoznal ju nikto. Je zvláštne, že ľudia napriek tomu na ňu reagovali, bolo to úchvatné. Mne osobne je momentálne naozaj fajn.“

Vzácni hostia spod Zobora aj preto plánujú vyberať do playlistov staršie skladby: „Hovorili sme o tom, že by sme mohli zaradiť tri piesne z najstaršieho, tri z druhého najstaršieho a podobne,“ čím iste potešil fanúšikov ich rannej tvorby z rokov 2000 a neskôr.

Nemáme šťastie na klipy

Kuly prezradil aj jednu zaujímavosť o nikdy nenatočenom klipe k piesni Mráz do žíl: „Myslím, že to bol scenár nášho gitaristu Riša Synčáka, ale kompetentným sa to nepáčilo. Mali tam byť patologické scény. Naša kapela nemá šťastie na klipy. Najlepšie sú tie tzv. živé, zo zákulisia, z koncertov. Iné nám skôr poškodia,“ dodal na záver.

Najbližšie budeme môcť vidieť kapelu Desmod v Prešove vtedy, ak o tom rozhodne mesto. Kapela totiž pri chystanom turné vždy pre mestá rozošle ponuky a tie buď zaujmú, alebo nie. Podľa Kulyho slov bolo každé ostatné vystúpenie s Cigánskymi diablami odmenené dlhotrvajúcim potleskom publika v stoji.

"Máme Prešov pochodený, vieme, kde je napríklad vaša väznica. Mali sme tu zavretého kamaráta, takže sme ho prišli pozdraviť. My sme tu niekedy hrávali častejšie, aj v kluboch, takže vieme napríklad aj o dobrej cukrárni či zmrzline,“ dodal a na záver určil približný termín nového albumu: „Vyjde na budúci rok.“

Desmod - Spočítaj
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM