Kultúra

Top 13 májových podujatí v Prešove, o ktorých by ste určite mali vedieť

Vybrali sme top trinásť májových akcií, ktoré sa budú konať v našom meste a o ktorých by ste podľa nás mali vedieť vopred...

Ilustračný obrázok k článku Top 13 májových podujatí v Prešove, o ktorých by ste určite mali vedieť
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Májové trhy

2. mája 10:00 Na terase PKO Šváby

Už 2. ročník Májových trhov na terase PKO Šváby, kde budú pripravené stánky so širokou ponukou rozličného tovaru, oblečenia, hračiek ale hlavne rozličných handmade výrobkov. Občerstviť sa budete môcť v pojazdnej kaviarni a cukrárni a najmenší sa zabavia na detskej atrakcii. O 16.00 nás svojim vystúpením potešia baletky z Rodinného centra, detský súbor Dino Dance club, folklórny súbor Dúbravienka a gymnastická Fit škola.

Deň otvorených dverí – Hasiči

3. mája 9:00 na Hasičskej stanici

Deň otvorených dverí sa uskutoční na hasičských staniciach v Prešove, Sabinove a v Lipanoch. V tento istý deň bude v Krajskom múzeu v Prešove vstup do hasičskej expozície a na výstavu hasičských modelov zdarma.

Prvý Soľnobanský majáles

3. mája 18:00 v Sklade soli, Námestie osloboditeľov

Zábavajú Štefan Skrúcany a DJ Marek + tombola.

Silné reči Stand – up

3. mája 19:00 v Kine Scala

Známe tváre z telky, neznáme historky z ich životov a najlepšia stand-up comedy show. Účinkujú: Jaro Abaffy, Matej Adamy, Gabo Žifčák, Jakub Lužina.

Andy Warhol – Ja pochádzam odnikiaľ

7. mája v Šarišskej galérii

Warhol Tour 2019 – Výstava, ktorá nesie v názve výrok Andyho Warhola je koncepčne zameraná na bližšie poznanie Warhola cez isté artefakty, dokumenty, rané diela umelca, vplyv matky na formovanie jeho umeleckého i filozofického pohľadu na život, umenie a svet.

Ku sušedom na viľet

8. mája vo Veľkom Šariši a v Prešove

Chystá sa netradičné spoznávanie susedov parným expresom na trase Košice – Prešov – Veľký Šariš a späť. Pôjde o jedinečné vlaky s parným rušňom 431.032 „Ventilovka“. Z Veľkého Šariša o 10.32, v Prešove bude o 11.10 a v Košiciach o 12.05.

Večerný beh Prešovom

8. mája 12:00 na Hlavnej

Prešovská Hlavná ulica sa v stredu 8. mája opäť stane príťažlivou športovou scénou. Najvýznamnejšie atletické podujatie v metropole Šariša – Večerný beh Prešovom – napíše už 59. kapitolu.

Hana Zagorová

8. mája 18:00 v Kine Scala

Jedna z najväčších hviezd česko-slovenskej hudobnej scény, navštívi Slovensko a poteší svojich priaznivcov galakoncertom, v ktorom odznejú jej najväčšie hity.

Noc múzeí a galérií

18. mája 14:00 v Rákohociho paláci

Podujatie pre všetky vekové kategórie pripravené v rámci medzinárodného projektu Noc múzeí a galérií.

Tri letušky v Paríži

21. mája 19:00 v Kine Scala

Ako dlho dokážu fungovať hry lásky, ktoré sa riadia letovým poriadkom? Parížsky architekt, presvedčený starý mládenec a oddaný fanúšik letušiek, si udržiava spoločnú domácnosť s tromi snúbenicami súčasne. Účinkujú: Viki Ráková, Henrieta Mičkovicová, Ivana Kubačková, Mária Breinerová, Richard Stanke a Ján Dobrík.

PHJ 2019 – T.O.P. Big band

22. mája 19:00 v PKO

Koncert v rámci cyklu Prešovská hudobná jar 2019 – 60. ročník. Večer swingových a tanečných melódií, pri príležitosti 30. výročia vzniku orchestra.

Vegánske hody

25. mája 10:00 na Hlavnej

Najväčší vegánsky food festival na Slovensku po prvýkrát prichádza aj do Prešova. Tešiť sa môžete na množstvo udržateľných a ohľaduplných jedál bez živočíšnych výrobkov ako mäso, mlieko či vajcia. Predstavia sa vám reštaurácie, obchody s vegánskou kozmetikou a drogériou netestovanou na zvieratách.

Lord Norton a sluha James

27. mája 19:00 v PKO

Stano Dančiak a Marián Zednikovič pred 20-timi rokmi postavili laťku dobrej zábavy vysoko. Roky bola ich domovská scéna Štúdio L+S. Práve preto sa do týchto priestorov vrátila táto mega úspešná komédia v novom obsadení a v novom šate. Účinkujú: Ľuboš Kostelný a Jozef Vajda.

A pozrieť si môžete aj to, ako prebiehal Majáles v Prešove. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Unipofest 2019 v OBRAZOCH: Takto sa zabávali mladí na Majálese
55
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM