Hokej

Titul ostáva u súperiek: Prešovské hokejistky podľahli majstrovi a sú strieborné

Dlho bojovali o titul, ale napokon ten ostáva u súperiek. Prešovské hokejistky napokon podľahli Popradu a získali strieborné medaily za druhé miesto.

Ilustračný obrázok k článku Titul ostáva u súperiek: Prešovské hokejistky podľahli majstrovi a sú strieborné
Foto: Peter Handzuš

Hokejistky ŽHK Popradské líšky obhájili extraligový titul. V sobotňajšom piatom stretnutí finále play off najvyššej súťaže zdolali na vlastnom ľade ŽHK 2000 Šarišanka Prešov 4:2 a celú sériu vyhrali 3:2 na zápasy.

Už zápasy v základnej časti naznačovali, že Prešov má veľmi kvalitný káder a bude favoritom na zisk titulu. Zopakovalo sa tak minuloročné finále. Po úvodnej výhre Popradčanky dvakrát prehrali a ak chceli pomýšľať na titul, museli sériu otočiť. „Playoff má čosi do seba v tom, že rozuzlenie prišlo až v závere. Čakali sme tvrdý boj, čo sa aj splnilo. Myslím si, že diváci, ktorí prišli na tento hokej, museli byť spokojní s nasadením dievčat,“ povedal po zisku titulu tréner Popradských líšok Milan Skokan.

Popradské líšky – ŽHK 2000 Šarišanka Prešov 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)

  • Góly: 3. Gorecká (Čulíková, Mikesková), 35. Žitňanská, 36. Wieczorek (Staroňová), 46. Korenková (Wieczoreková) – 10. Stašová (Maťašová, Jurčová), 16. Paľová (Sušienková). Rozhodovali: Valach, Celarová – Kasašová, Kúdeľová
  • vylúčené: 4:1
  • presilovky: 0:1
  • oslabenia: 0:0
  • 785 divákov
  • konečný stav série: 3:2, Poprad získal titul

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM