Ľubomír Hudačko Správy

Technické služby v Prešove majú nového riaditeľa: Čo od neho očakáva primátorka Turčanová?

Prvým júlom majú Technické služby v Prešove nového riaditeľa. Výberová komisia sa rozhodla pre Prešovčana Milana Totha (54), ktorý už určil aj hlavnú prioritu. A čo od neho očakáva primátorka Andrea Turčanová?

Ilustračný obrázok k článku Technické služby v Prešove majú nového riaditeľa: Čo od neho očakáva primátorka Turčanová?
Zdroj: TASR

Zo 17 ľudí prihlásených do výberového konania splnilo podmienky 15 a z nich výberová komisia sa rozhodla pre Prešovčana Milana Totha (54). Ten doteraz zastával rôzne manažérske pozície v súkromných spoločnostiach.

„Na zasadnutí zastupiteľstva sa zároveň menili stanovy Dopravného podniku i Technických služieb mesta v klauzule, aby výkonný riaditeľ bol zároveň členom predstavenstva, takže bude aj v tejto funkcii,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová. Tiež povedala, že od neho očakáva to, čo od všetkých riaditeľov mestských firiem, aby v nich bola efektivita a dobrá práca v prospech občanov mesta.

Účelom je, aby plnili verejnoprospešný záujem a zisk je až druhoradý. Podľa Totha bude v súčasnosti prvoradé riešiť zabezpečenie likvidácie odpadu, pretože zmluva s jej doterajším realizátorom končí v auguste 2016. Taktiež musí vo svojej práci zohľadniť nový zákon o odpadoch a prioritou bude tiež vypracovanie nového programu odpadového hospodárstva mesta Prešov, pretože súčasný platí do konca roka.

Dôraz by tiež chcel klásť na propagáciu separácie odpadov a zamerať sa pritom napríklad aj na deti a pripraviť pre ne praktické činnosti k tejto téme napríklad v miestnom Ekoparku. Milan Toth nahradil v pozícii výkonného riaditeľa Jozefa Višňovského, ktorý bol vo funkcii do konca marca, kedy ho odvolalo nové predstavenstvo Technických služieb mesta Prešov.

Čítajte tiež:

Mesto hľadá investora k 60 novým bytom, poslanci tomu dali zelenú: Ktorú prešovskú ulicu má pohltiť výstavba?

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM