Hádzaná

Tatran vyhrával aj o 6 gólov: V hádzanárskej Lige majstrov bodoval, ale chcel viac

Tatran má v tabuľke skupiny Ligy majstrov päť bodov a aj naďalej mu v nej patrí 4. miesto. Mohol však získať viac, pretože proti favoritovi dlho viedol.

Ilustračný obrázok k článku Tatran vyhrával aj o 6 gólov: V hádzanárskej Lige majstrov bodoval, ale chcel viac
Zdroj: TASR

Hádzanári Tatrana Prešov remizovali na palubovke lídra skupiny Bidasoa Irun 27:27 (15:12). Najlepším strelcom zápasu bol Lukáš Urban, ktorý zaznamenal sedem gólov.

Viedli aj o 6 gólov

Napriek komplikovanému presunu do Španielska odohrali zelenobieli výborný prvý polčas. Skóre stretnutia otvoril Rábek a Tatran dokázal odpovedať aj na následné dva presné zásahy domácich. Tatranu výborne fungovala obrana, za ktorou predvádzal skvelé zákroky brankár Čupryna.

Aj vďaka tomu vyhrával Tatran v 13. minúte 6:3 a hoci domáci sa hneď vzápätí dokázali dotiahnuť na rozdiel jediného gólu, trpezlivou hrou a premieňaním gólovým príležitostí si v 27. minúte trojgólový náskok prinavrátili (12:9). V divokom závere po Gatineho štvrtom presnom zásahu udržali stav do polčasovej prestávky.

Rábek otvoril aj skóre druhého polčasu a Tatran viedol už o štyri góly (16:12), ako v prvom polčase španielsky vicemajster kontroval dvoma gólmi Zelenobieli aj naďalej hrali pozorne v obrane a postupne zvyšovali svoj náskok, ktorý v 48. minúte narástol až na šesť gólov (25:19).

Zdalo sa tak, že Tatran by mohol vrátiť súperovi dvojgólovú prehru z domácej palubovky. Domáci po oddychovom čase zmenili obranu, ktorá začala (aj vďaka podpore talianskych arbitrov) fungovať a domáci postupne znižovali náskok súpera.

V 57. minúte síce Rábek ešte upravil na 27:27, ale potom sa už dvakrát presadil iba domáci Salinas a domáci sa napokon radovali z toho, že sú aj naďalej v skupinovej fáze neporazení, hoci po Sportingu Lisabon prišli o bod aj s ďalším „zelenobielym“ tí­mom.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Ďakujem chlapcom k dobrému zápasu. Je škoda, že sme ho napokon nevyhrali. Hrali sme vyše 50 minút veľmi dobre, na konci bola proti nám vyvinutá silná energia a pod hrozbou pasivity sme strácali hlavu. Škoda toho konca, ale ja som na chlapcov hrdí, ako sme zvládli týchto päť zápasov za desať dní."

"Mali sme veľkú motiváciu vyhrať. Žiaľ, už v druhom, či treťom zápase sme v závere stratili lepší výsledok, hoci sme hrali veľmi dobre. Veľké poďakovanie patrí našim fanúšikom, ktorí nás prišli do hľadiska povzbudiť. Kvôli nim mi je najviac ľúto, že sme nevyhrali.“

Martin Straňovský, kapitán Tatrana: „Kvalitný výkon z našej strany do 50. minúty. Dá sa povedať, že sme premieňali šance, vytvorili sme si situácie a mužstvo Irunu s nami malo problém. Zase sme mali hluchú desaťminútovku na konci, kde vysunuli obrany a stratili sme kontrolu nad zápasom."

"Súper sa dostal do eufórie, dokázali sa vrátiť do zápasu a vyrovnať ho. Kebyže pred zápasom nám povedia, že remizujeme, tak to berieme všetkými desiatimi. Ale vývoj zápasu ukázal, že sme boli lepším mužstvom a tá remíza nás mrzí.“

Oliver Rábek, spojka Tatrana: „Nadviažem na Martinove slová. Keby pred zápasom niekto povedal, že dosiahneme remízu, určite ju beriem všetkými desiatimi. Myslím si, že posledných 10 minút sme totálne stratili kontrolu nad zápasom, strašne sme znervózneli, nedokázali sa dostať do šance."

"Nebudem robiť výhovorky a niečo zvaľovať na rozhodcov, zápas sme si pokazili sami. Ale nech nehovorím len negatívne. Myslím si, že remíza na pôde španielskeho vicemajstra je veľmi cenný bod. Nesmieme klesať, o pár dní nás čaká ďalší ťažký zápas.“

Javi Muňoz, krídelník Tatrana: „Veľmi ťažký zápas proti ťažkému súperovi vo vybičovanej atmosfére. Hrali sme veľmi dobre 50 minút, posledná desaťminútovka nebola v našom podaní dobrá. Mali sme problémy s ich obranou, na konci je získaný bod cenný.“

Najbližšie v stredu

Už v stredu 13. novembra o 18.00 čaká hádzanárov Tatrana ďalší zápas v Lige majstrov. V domácej Tatran handball aréne sa predstavia proti portugalskému tímu Sporting Lisabon, ktorému na jeho palubovke podľahli 24:32 (14:17).

Liga majstrov – 7. kolo: Bidasoa Irun (Šp.) – Tatran Prešov 27:27 (12:15)

  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič – Rábek 6/2, Djerič, Lapajne 1, Muňoz Cabezon 1, Urban 7, Vučko 2, Straňovský 5, Fodorean, Michalka, Grzentič, Carapkin , Afanou-Gatine 5.
  • Najviac gólov súpera: Renaud-David 6/2. Odriozola 5/1, 7-metrové hody:4/4 – 3/2, vylúčenia: 2–5..
  • Priebeh: 0:1, 2:1, 3:3, 3:6, 5:6, 7:9, 9:10, 9:12, 12:16, 14:16, 16:19, 17:22, 19:23, 19:25, 22:26, 25:27.

A v obrazoch si pozrite aj priebeh výhry Tatrana v predošlom zápase Ligy majstrov. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Liga majstrov v Prešove: Hádzanári si pripísali druhé víťazstvo
7
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM