Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran Prešov uzavrel jesennú časť Doxxbet ligy: Dolnému Kubínu nedal šancu bodovať

Rozlúčka s jeseňou im vyšla podlľa predstáv. Futbalisti Tatrana Prešov si totiž poradili v poslednom dueli tejto časti sezóny v rámci Doxxbet ligy s Dolným Kubínom chvályhodným spôsobom. Navyše, kvôli remíze Košíc sa koňare na nich dotiahli už na rozdiel len šiestich bodov.

Ilustračný obrázok k článku Tatran Prešov uzavrel jesennú časť Doxxbet ligy: Dolnému Kubínu nedal šancu bodovať
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Chladné počasie prilákalo na štadión len pár stovák verných divákov, ale tí nemali prečo banovať. Tatran sa totiž doma rozlúčil s jeseňou úspešne, keď vyhral nad Dolným Kubínom 2:0.

Od začiatku boli domáci hráči aktívnejší a búšili do súpera čo to dalo. Boli aj jasným favoritom a preto ich dominancii sa nebolo prečo čudovať. Už v 8. minúte po peknej akcii z ľavej strany volejom prudkou ranou trafil Katona na 1:0. Podobnú pozíciu na strelu využil aj o polhodinu neskôr Tubonemi, keď namieril takisto prudko do siete na 2:0. Hostia pohrozili len minimálnym počtom lôpt pred bránou Baráta, tie brankár vyriešil k spokojnosti zeleno-bielych.

Po prestávke sa spočiatku hralo na oboch stranách opatrne, zvýšiť skóre mohol Leško opäť z priameho kopu, ale mieril nad. Hostia s mnohými hráčmi zo zahraničia sa vôbec nedostávali do koncovky, Tatranu pre zmenu v dalších brejkoch chýbal pokoj vo finálnej fáze. Aj keď sa snaha obom súperom nedala uprieť, viac gólov v zápase nepadlo. Tatran sa však kvôli remíze Košíc dotiahol na svojho súpera na rozdiel šiestich bodov.

1. FC Tatran Prešov: Barát – Bujňák, Petko, Jacko, Tubonemi, Leško (K), Šafranko, Katona, Keresteš, Hruška, Luberda

MFK Dolný Kubín: Lešňovský – Severino, Daghbashyan, Kutlík, Cheptine, Laura, Pantone, Biasini, Miklós, Kmeť (K), Ferenčík

Pozrite si kompletnú tabuľku DoxxBet ligy

Môže vás zaujímať:

Zápas, na ktorý Prešovčania budú ešte dlho spomínať: Brankár dostal červenú kartu, nemal ho kto nahradiť!

Veľké víťazstvo nad silným súperom po dráme až do konca: Prešovskí volejbalisti postúpili do osemfinále pohára CEV!

Neuveriteľná séria v Prešovskej hokejbalovej lige: Mužstvo na seba púta pozornosť naozaj nevídanou šnúrou!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM