Šport

Veľké víťazstvo nad silným súperom po dráme až do konca: Prešovskí volejbalisti postúpili do osemfinále pohára CEV!

Volejbalisti VK Mirad PU Prešov vyhrali v odvetnom zápase šestnásťfinále Pohára CEV nad Lokomotivom Charkov 3:1, a keďže triumfovali aj v zlatom sete (15:11), postúpili do ďalšej fázy. Podľa trénera Šalatu je to veľké víťazstvo nad silným súperom.

Ilustračný obrázok k článku Veľké víťazstvo nad silným súperom po dráme až do konca: Prešovskí volejbalisti postúpili do osemfinále pohára CEV!
Zdroj: TASR

Prešovčania sa v osemfinále stretnú s talianskou Perugiou, ktorá vyradila ČEZ Karlovarsko. Prešovčania v prvom sete doťahovali bodové manko, no napokon ho dokázali získať pre seba.

V druhom dejstve diktovali tempo domáci volejbalisti a víťazstvo v odvetnom zápase mohli spečatiť už v treťom sete. V ňom nepremenili niekoľko mečbalov a Charkov znížil na 1:2. Štvrtý set bol jednoznačnou záležitosťou Miradu a o postupujúcom musel rozhodnúť zlatý set. V ňom si už domáci nenechali postup ujsť a triumfovali 15:11.

Ľuboslav Šalata, tréner VK Mirad PU Prešov: „Je to veľké víťazstvo nad silným súperom. Dnes sa nám podarilo to, čo nám nevyšlo predtým – udržať našu hru na vysokej úrovni. Nezvládli sme síce koncovku tretieho setu, no okolnosti hrali s nami. Podarilo sa nám zneistiť súpera, ktorý včera pôsobil sebaisto, priam nezdolateľne.“

Martin Sopko, smečiar VK Mirad PU Prešov: „Pred týmto dvojzápasom sme si povedali, že nemáme čo stratiť. Hrali sme pre ľudí z Prešova. Oba zápasy boli pekné, ukázali sme dobrý volejbal. Predviedli sme dobré výmeny a udržali sme vysokú úroveň našej hry. V ďalšom kole nás čaká súper svetového mena a môžeme byť šťastný, že súper ako Perugia príde do Prešova.“

Môže vás zaujímať:

Zápas, na ktorý Prešovčania budú ešte dlho spomínať: Brankár dostal červenú kartu, nemal ho kto nahradiť!

Neuveriteľná séria v Prešovskej hokejbalovej lige: Mužstvo na seba púta pozornosť naozaj nevídanou šnúrou!

Bolo 12 minút pred koncom a vtedy to prišlo: Hrať prestali Prešovčania aj ich súper, na štadióne nastalo čosi nečakané

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM