Futbal

Tatran Prešov jar nezačal najlepšie: S Popradom prehral, skóroval aj Šesták

Prvý jarný zápas v rámci II. futbalovej ligy Tatran Prešov nezvládol. S Popradom prehral v Stropkove 1:3, gólom dal aj niekdajší koňar Stanislav Šesták.

Ilustračný obrázok k článku Tatran Prešov jar nezačal najlepšie: S Popradom prehral, skóroval aj Šesták
Foto: Peter Handzuš

Prvý jarný zápas v rámci II. futbalovej ligy Tatran Prešov nezvládol. S Popradom prehral v Stropkove 1:3, gólom sa prezentoval aj niekdajší koňar Stanislav Šesták. Pritom prvý polčas Prešovčania vyhrali, lenže hostia potom tromi gólmi výsledok otočili.

Prešov viedol 1:0

Prvá vážna príležitosť v zápase prišla v 27. minúte. Kovalčík z priameho kopu odcentroval loptu do šestnástky hostí, pred Malecom nebezpečne hlavičkoval prešovský hráč, brankár Popradu síce loptu vyrazil, no iba k Špilárovi, ktorý ju zblízka poslal do siete – 1:0.

Popradčania sa okamžite snažili odpovedať, ale po rohu Horváth nedal. Po prestávke to Šarišanom nevyšlo, pretože Poprad v 53. minúte vyrovnal. Po Kukoľovom centri hlavičkoval do brány Zekucia – 1:1. Netrvalo dlho a hostia viedli, v 60. minúte sa z penalty presadil Stanislav Šesták – 1:2. Desať minút pred koncom potom rozhodol Kukoľ – 1:3.

Hlasy po zápase

Anton Mišovec, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Hlavne v 1. polčase sme sa dostávali do hry, ale toto stretnutie podľa mňa ovplyvnil aj vietor, ktorý fúkal. Nechcem sa na to vyhovárať, ale je to tak. Súper nám vrátil výsledok, ktorý sme uhrali v Poprade. To je futbal, nezvládli sme 2. polčas a vstup doňho," uviedol.

Marek Petruš, tréner FK Poprad: „Aj keď sme 1. polčas prehrali gólom po štandardke, som rád, že mužstvo sa počas prestávky zmobilizovalo a stále verilo, že stretnutie sa dá otočiť. Vyrovnali sme a po penalte sme išli do vedenia. Dovolím si tvrdiť, že sme boli počas zápasu dominantnejší a zaslúžene sme vyhrali,“ povedal pre 1fctatran.sk.

1. FC Tatran Prešov – FK Poprad 1:3 (1:0)

  • Góly: 27. Špilár – 52. Zekucia, 60. Šesták (z 11m), 80. Kukoľ
  • ŽK: Mitrovič, Vilotič, Kovalčík – Gallovič, Jančo
  • Rozhodovali: Glova – Špivák, Vass
  • 510 divákov
  • zostava Prešova: Lukáč – Maník, Vilotič, Mitrovič, M. Keresteš – Olejník (56. Kraľovič), Ondrej, Kovalčík, Cmiljanovič (71. Strachan) – Kovačevič, Špilár (68. Basrak).

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Nedávno bol asistentom rozhodcu počas otvorenia štadióna v Bratislave prešovský poslanec Miroslav Benko. Kliknite si fotogalériu.

Už mu to nikto nezoberie: Benko bol ako asistent rozhodcu pri otvorení NFŠ
3
Galéria
Zdroj: archív Miroslava Benka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM