Ľubomír Hudačko Iné športy

Tatran odolával len prvý polčas: Zvučnému súperovi hádzanári napokon nestačili

Hráčom hádzanárskeho Tatrana sa nepodarilo držať krok so súperom zvučného mena dlhšie, ako prvý polčas. Napokon s Vardarom Skopje prehral o osem gólov.

Ilustračný obrázok k článku Tatran odolával len prvý polčas: Zvučnému súperovi hádzanári napokon nestačili
Zdroj: TASR

Víťaz Ligy majstrov a obhajca triumfu v nadnárodnej SEHA Gazprom league Vardar Skopje sa v atraktívnom dueli pred viac ako tisíckou divákou stretol s Tatranom Prešov.

Vyrovnaný polčas

Vardar so siedmimi reprezentantmi, vrátane dvoch čerstvých majstrov Európy v drese Španielska a na čele so španielskym trénerom macedónskej reprezentácie bol favoritom a Tatran mu odolával len prvý polčas, ktorý prehral tesne o jeden gól 13:14. V tom druhom už súper prekvapenie nepripustil a napokon zvíťazil o osem gólov 30:22 (14:13).

Slavko Goluža, tréner Tatrana: “Gratulujem Vardaru k víťazstvu. Na zápas sme sa snažili kvalitne pripraviť a mali sme veľkú motiváciu ho vyhrať, keďže neprišiel v kompletnom zložení. V 1. polčase sme bránili veľmi dobre a darilo sa nám dávať ľahké góly z protiútokov. V tom druhom sme potrebovali predviesť podobný výkon, ale bolo jasné, že nemáme takú kvalitu, aby sme sa s Vardarom rovnali a nevydržali sme nastavené tempo až do konca.”

Hlasy po zápase

Jakub Hrstka, krídlo Tatrana Prešov (v zápase 8 gólov): „Chceli sme urvať doma nejaké body. Nevyšiel nám začiatok zápasu, no zmenili sme obranu, začali hrať rýchle protiútoky a zrazu sme polčas prehrali iba o gól. V šatni sme si povedali, že musíme zdôrazniť obranu a ťahať sa do protiútoku. Bohužiaľ, v druhom polčase nám úplne odišli sily a ani v obrane to nebolo tak dôrazné, ako sme si predstavovali. Súper nám ušiel na 3–4 góly a už sme nenašli sily, aby sme zápas uhrali s prijateľným výsledkom. Je to škoda, prišlo veľa divákov, publikum nám pomohlo a hnalo nás dopredu. Mohli sme sa im odvďačiť trošku prijateľnejším výsledkom.“

Dajnis Kristopans, spojka Vardaru Skopje (v zápase 5 gólov): „Do Prešova sa vždy rád vraciam. Bola tu super atmosféra, akurát sme mali problém s cestovaním a naša únava trochu Tatranistom pomohla. V prvom polčase sme mali malú krízu, stratili niekoľko lôpt a Tatran vyrovnal zápas. V druhom polčase sme ale hrali lepšie, navýšili náš náskok a o víťazstve rozhodli v záverečnej desaťminútovke. S výsledkom sme spokojní, berieme domov všetky body. Máme teraz dva dni a ideme do Barcelony, takže treba sa pripravovať na ďalšie zápasy.“

SEHA Gazprom League – 13. kolo: Tatran Prešov – RK Vardar Skopje (Maced.) 22:30 (13:14)

  • Najviac gólov: Hrstka 8/1, Kasal a Vučko po 3 – Dibirov 9/2, Krištopans a Cindrič po 5, Vojvodič 5/2
  • 7-metrové hody: 2/1 – 6/4
  • vylúčenia: 0:1

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM