Ľubomír Hudačko Rôzne

Tatér Dalibor z Prešova prezradil všakovaké zaujímavosti: Intímne partie by som určite netetoval!

Tvrdí, že to nie je nič strašné a dá sa to vydržať. Prešovský tatér Dalibor Keresteš pre náš portál v rozhovore prezradil aj to, že už mal česť robiť lebku na lebku. Prvýkrát to skúsil na svojom stehne a pre nadšencov tohto umenia dodal aj dobré rady a tipy, ako sa o tetovanie starať.

Ilustračný obrázok k článku Tatér Dalibor z Prešova prezradil všakovaké zaujímavosti: Intímne partie by som určite netetoval!
Zdroj: Dnes24.sk

Dalibor tvrdí, že začiatky boli dosť ťažké. Začínal tesne pred dovŕšením plnoletosti so spraveným strojčekom a tušom.

Prvé tetovanie bolo na jeho stehne

„Vtedy to nebolo tak dostupné ako teraz. Stále som však mal vzťah k kresleniu a páčilo sa mi tetovanie. Keď som si dal prvé, tak som si povedal, že to skúsim aj robiť. Prvé tetovanie bolo zhotovené na mojom stehne. Nie je to ale nič strašné a dá sa to vydržať,“ hovorí s úsmevom Dalibor Keresteš z prešovského štúdia Bloody Gallery.

Tatér prízvukuje, že najdôležitejšia je, samozrejme, hygiena. Takisto precíznosť a láska k práci, ktorú robíte. Zažil dokonca aj niekoľko úsmevných udalostí. „Stále sú nejaké, snažím sa pri práci rozprávať so zákazníkmi, aby boli odviazaní a aby ich to nebolelo. V rýchlosti si nespomeniem na jeden takýto zážitok, ale stále sa nasmejeme,“ hovorí sympaticky mladý muž.

O tetovanie je nutné starať sa

Prezradil, že zatiaľ extrémne netradičné požiadavky naňho zákazníci nemali. Čo sa týka pohlaví, žien aj mužov chodí približne pol na pol. Už ale mal tú česť tetovať aj na netradičnom mieste. Aké to bolo? „Netradične miesto bolo pre mňa asi tetovanie na hlavu. Lebku na lebku,“ smeje sa. Podľa neho aktuálne letia písmená a rôzne mottá. Je to však individuálne, keďže platí pravidlo, že sto ľudí, sto chutí. Sám Dalibor má približne 10 tetovaní.

Zvedaví sme boli aj na to, prečo sa vlastne ľudia dajú tetovať. „Je to rôzne, niekto pre imidž, niekto na pamiatku na človeka alebo nejakú udalosť a niekto len tak,“ hovorí. Najcitlivejšie by to malo byť okolo rebier, pri kostiach a slabinách. Každý má však iný prah bolesti. Je niečo čo by Dalibor určite netetoval? „Asi intímne partie, alebo dlaň. To by som určite nerobil. Materiál je však ľahko dostupný, nie ako predtým a dnes už tetuje asi hocikto. Zopár tetovaní som už aj musel opraviť. Denne spravím podľa väčšej veľkosti jedno tetovanie. No menšie som tetoval za jeden deň aj tri,“ prezradil.

Na záver všetkým nadšencom tetovania poskytol aj zopár rád. O výtvor na koži sa totiž je potrebné aj starať: „Pri procese hojenia tetovania nemožno zanedbať hygienu a pokyny tatéra. Stále poučím svojich zákazníkov, ako sa majú oňho starať a samozrejme, aj po zhojení je nutné tetovanie krémovať čo najvyšším faktorom, aby slnko nevyťahalo jeho farbu,“ zakončil Dalibor Keresteš, ktorý máva v štúdiu vek klientely od 18 až po zákazníka, ktorý mal viac ako 50 rokov.

Čítajte tiež:

Prešovská tatérka Zuzana o svojej práci: Začínala som na pomarančoch, či bravčovej koži

Prezradila, v čom tkvie tajomstvo pekného účesu: 5 rád od sympatickej kaderníčky z Prešova!

foto: archív dk

Prešovský tatér Dalibor: Toto je jeho práca, sledujte tú krásu!
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM