Ľubomír Hudačko Kultúra

Táslerovci Prešovčanom ukázali, po kom majú talent: Na pódiu sa predviedol ich otec!

To najlepšie ešte len malo prísť. Veď najväčším lákadlom Dobrého festivalu 2014 bol americký herec i spevák Steven Seagal. Kým sa však dostal na pódium, Prešovčanov dostali do varu domáce kapely alebo nováčikovia. Medzi nimi prvýkrát zahral aj otec Táslerovcov Miro Tásler starší s kapelou TP Band.

Ilustračný obrázok k článku Táslerovci Prešovčanom ukázali, po kom majú talent: Na pódiu sa predviedol ich otec!
Zdroj: Dnes24.sk

Prudký lejak znamenal menšie trhliny v časovom harmonogramu na hlavnom pódiu, ale speváčka Binery vystúpila a zaujala svojou všestrannosťou.

Vieme, po kom majú Táslerovci talent

Divákom sa predstavila úplne sama, nepotrebovala z členov kapely nikoho! Tento unikát zaujal aj nás, útla sympatická dáma navnadila na ďalší chod príjemnou tvorbou. Využila okrem klávesov a elektronických zvukov aj ukulele, alebo ak chcete guitalele.

Na menšom stagei Šariš Dobrá piváreň zneli medzitým už skladby A. Vivaldiho, štyri ročné obdobia v kompletnej zložke. Zaujímavosťou bolo, že počas toho vznikala maľba obrazu daná tematikou. Premiéru na Dobrom festivale mali pred sebou muzikanti z formácie TP Band (Táser Pufo), kde na basgitare aj zaspieval otec bratov Táslerovcov Miroslav Tásler starší. A veruže bolo jasné, po kom súrodenci zdedili talent.

Lúčnica prvýkrát na obdobnom festivale

Ak ste mali chuť na funk / soul / jazz / fusion, určite by bol hriech vynechať Quartet Andyho Beleja. A po troch rokoch zásadné pohladenia po duši od kapely Komajota už pred pekne sa zaplňujúcim amfiteátrom bolo taktiež nevyhnutnosťou okúsiť na vlastné uši. Znela silná novinka „Do Tla“ ale i notoricky známe (Ukradnutý, Mesto v nás). A potom to prišlo. Premiéra na poprockovom festivale pre umelecký súbor Lúčnica. Organizátori stavili na risk, veď podobné vystúpenia nemávajú priestor v prime-time.

Svojim majstrovstvom a fantáziou, inšpirovaný ľudovou tradíciou, vytvára scénické obrazy s vysokým umeleckým nábojom a zároveň zachováva originalitu tancov. Vo svojej 63-ročnej histórii bolo jej členmi cez 2000 mladých ľudí. A tí súčasní nielenže roztlieskali, ale hlavne prilákali divákov tak, aby obsadili amfiteáter do posledného miesta.

Jeho premiéra na Slovensku, privítanie veľkolepé

To už všetci túžobne čakali na svetoznámeho herca, ktorý sľuboval vyvrcholenie večera so svojou blues kapelou. Steven Seagal, ako prezradil pre médiá, mal k hudbe blízko od detských čias, predsa len je však viac známy ako predstaviteľ bojového umenia na filmovom plátne. Seagal ľudí potešil, ukázal, že je aj kvalitný hudobník a užíval si ovácie s hlavným sloganom „Pišta“. V jeho kapele hral aj huslista, ktorý bol bosý. Sám headliner bol prvýkrát na Slovensku, čo pripomenul v úvode a za privítanie sa poďakoval. Zahral blues piesne My god, Alligator ass, Boogie Man či Talk to my ass. Jeho set trval jednu hodinu, predviedol piesne ako na záver si ale diváci už prídavok nevypýtali.

Akú smolu mal Steven Seagal počas príchodu do Prešova si prečítajte tu!

foto: Jana Bujňáková

Steven Seagal a jeho kapela: V Prešove sa predviedol ako spevák a gitarista!
1
Galéria
Sobota na Dobrom festivale: Steven Seagal hral na cudzích nástrojoch!
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM