Ľubomír Hudačko Šport

Svoj talent opäť nezapreli: Úspešní prešovskí kickboxeri doniesli domov medaily

Opäť sa im vo veľkom darilo. Športovci z prešovského kickboxing clubu Panter vyučovali súperov a domov si odniesli nejednu cennú medailu.

Ilustračný obrázok k článku Svoj talent opäť nezapreli: Úspešní prešovskí kickboxeri doniesli domov medaily
11
Galéria
Zdroj: kick boxing klub Panter

Získali ich na WAKO Majstrovstvách sveta kadetov a juniorov 2016 v Dubline. Ťažká a namáhavá príprava počas celého roka a hlavne leta priniesla šesťčlennej výprave z Prešova vytúženú odmenu v podobe cenných kovov. Medzi 1704 štartujúcimi z 48 krajín celého sveta sa nestratili, úspešne reprezentovali Slovensko, mesto a klub.

Ako prvý v histórii klubu si titul majstra sveta WAKO vybojoval Marek Karlík v kategórií –74kg kick light. „Napravil tak krivdu spred dvoch rokov na MS v Rimini, kde ho vo finále po spornom verdikte diskvalifikovali a prehral s domácim pretekárom. Tento rok nedal šancu taktiež talianskemu reprezentantovi a splnil si svoj vytúžený sen,“ povedal tréner športovcov z kickbox Panter klubu Jozef Kolozsy.

Zdroj: kick boxing klub Panter

Ako druhá na najvyšší stupeň vystúpila Viktória Kažiková, ktorá získala svoj štvrtý titul v rade (-50kg kick light) z MS a ME. „Po výhre na maďarskou pretekárkou sa stala našou najúspešnejšou pretekárkou. Obidvaja športovci si domov priviezli aj bronzové medaily z light contactu,“ pokračoval tréner. Ďalšou úspešnou pretekárkou z tohtoročných MS bola Stela Levická, ktorá si priviezla bronzovú medailu (-50kg light contact) a rozšírila si tak svoju úspešnú zbierku, ktorá u trvá od roku 2011. Raketový štart mala na svojich prvých MS Lucia Fecková, ktorá získala hlavne svojou húževnatosťou a odhodlaním bronzovú medailu (-55kg kick light).

„Pochváliť musíme ale celý tím za bojovnosť a výkon, ktorý predviedli na vrcholnom podujatí. Je čím ďalej, tým viac náročnejšie vybojovať medailu asociácie WAKO, no vďaka obetavému prístupu zverencov nášho klubu, vynikajúcim podmienkam a podpory zo strany mesta Prešov sa nám to v posledných šiestich rokoch darí,“ dodal Kolozsy. Ako dodal, verí, že im vyrastie taká úspešná mládežnícka generácia ako je teraz aj v budúcnosti. Na ďalší rok športovcov čakajú ME v macedónskom Skopje, na ktoré sa už začínajú pripravovať.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Prešovskí kickboxeri domov doniesli sadu medailí
11
Galéria
Zdroj: kick boxing klub Panter
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM