Správy

Sviatky v prešovskej nemocnici: Časť pacientov má štedrú večeru, inak sa nemení nič

Zdravotná starostlivosť sa musí poskytovať nepretržite, aj keď je na oddeleniach vianočná výzdoba. A aj keď sú tu najkrajšie sviatky v roku.

Ilustračný obrázok k článku Sviatky v prešovskej nemocnici: Časť pacientov má štedrú večeru, inak sa nemení nič
Zdroj: TASR/Zoltan Balogh/MTI via AP

V prešovskej nemocnici to počas Vianoc funguje tak, ako v iné voľné dni. Teda nepretržitá prevádzka a žiadna zmena oproti víkendom alebo iným sviatkom.

„Ťažko to presne vyčísliť, no počet zdravotníkov v službe je asi 800,“ uviedla pre Prešov Dnes 24 Janka Kajňaková, vedúca personálno-mzdového odboru Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana (FNsP).

Majú aj výzdobu

Zamestnanci podľa jej slov nemávajú sviatočnú večeru.

„Väčšina z nich ju absolvuje doma, teda denná služba večer po službe a nočná služba pred nástupom do služby,“ vysvetľuje chod ich Štedrého dňa.

Kajňaková potvrdila, že na jednotlivých oddeleniach je vianočná výzdoba nainštalovaná tradične. „A pacienti, ktorí môžu absolvovať večeru, ju majú klasickú štedrovečernú. Vianočné sviatky počas pandémie tu však vyzerajú presne tak, ako pred pandémiou. Poskytujeme zdravotnú starostlivosť v nepretržitej prevádzke, či sú sviatky alebo nie,“ dodala na záver pre Prešov Dnes 24.

Hl. foto: ilustračné

Viac vianočných správ z Prešova:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM