Správy

Betlehemské svetlo je v Prešove: Odpáliť si ho môžeme ešte aj na Štedrý deň

Táto predvianočná aktivita – symbol šírenia ľudskej lásky, porozumenia a nádeje, má na Slovensku už 32-ročnú tradíciu.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo je v Prešove: Odpáliť si ho môžeme ešte aj na Štedrý deň
Zdroj: Mesto Prešov

Betlehemské svetlo skauti aj tento rok priniesli do Prešova. Z centra mesta si ho môžeme odniesť do domácností, redakciu o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Predvianočný dar symbolizujúci počiatočné svetlo roznášajú do všetkých kútov Slovenska mladí skauti. Skauti priniesli Betlehemské svetlo symbolicky aj do Prešova a odovzdali ho primátorke Andrey Turčanovej.

Možnosti na odpálenie

„Betlehemské svetlo opäť plápolá pri Konkatedrále sv. Mikuláša, odkiaľ si ho Prešovčania môžu odniesť do domovov už od 22. decembra 2021 a tiež v dňoch 23. decembra v čase od 7.00 hod. do 19.00 hod. a na Štedrý deň 24. decembra od 8.00 hod. do 12.00 hod.,“ upresnil Tomek.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Táto predvianočná aktivita – symbol šírenia ľudskej lásky, porozumenia a nádeje, má na Slovensku už 32-ročnú tradíciu.

Aj v aplikácii

Každé odpálenie svetielka podľa tradície odkazuje ďalej tiché prianie, aby sa pokoj a mier šírili v ľudských srdciach presne tak, ako sa od človeka k človeku šíri plameň Betlehemského svetla.

„Mapu s miestami, kde všade si môžete Betlehemské svetlo odpáliť, nájdete už aj v novej aplikácii s názvom Betlehemské svetlo. Vďaka tejto praktickej aplikácii budete mať prehľad o dostupnosti plamienka Betlehemského svetla vo svojom okolí. Okrem skutočného svetla si môžete vyskúšať odpáliť aj to virtuálne. Na to však potrebujete nájsť niekoho s mobilným telefónom, kto ho už má a jednoduchým zosnímaním QR kódu si zapáliť aj to svoje,“ dodal na záver hovorca.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM