Iné športy

Súpera deklasovali štyridsiatkou: Prešovskí hádzanári vyhrali prvé semifinále

Prvý krok za úspechom majú hádzanári Tatrana Prešov za sebou s jednoznačným výsledkom. Šaľu porazili štyridsiatimi gólmi a sú jasným favoritom na postup.

Ilustračný obrázok k článku Súpera deklasovali štyridsiatkou: Prešovskí hádzanári vyhrali prvé semifinále
Zdroj: TASR

Prvé semifinálové zápasy Slovnaft handball extraligy vyhrali Prešovčania so štyridsiatimi gólmi na konte. Obhajca doma v prvom zápase série porazil Šaľu jednoznačne 40:19 (14:18) a v sérii hranej na tri víťazstvá sa ujal vedenia 1:0 na zápasy. Druhé stretnutie je na programe v stredu 25. apríla o 18. hodine v Šali.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Či ide o zápas SEHA ligy, alebo tej domácej, od mužstva sa vždy vyžaduje maximálny prístup, ktorý nám v 1. polčase chýbal a nebolo to to, čo sa od mužstva očakáva. Môžeme byť spokojní s výsledkom a hrou po prestávke, keď bolo vidno, že si chlapci po polčase vstúpili do svedomia. Zápas je za nami, teraz sa musíme sústrediť na stredu. Náš cieľ je ale jasný a to je ukončiť sériu už o týždeň v Prešove, preto v stredu do Šale ideme po víťazstvo.“

Dominik Krok, spojka Tatrana: „Podľa prvých 20 minút polčasu to nevyzeralo na takýto jednoznačný výsledok, lebo Šaľa hrala výborne. My sme boli málo koncentrovaní v obrane, v útoku sme nepredviedli veľa. Ale v 2. polčase sme zlepšili najmä obranu, ako aj prechod v útoku do druhej vlny a výsledok hovorí za všetko. V Šali to bude určite ťažký zápas, ale my doňho pôjdeme s jednoznačným cieľom zvíťaziť."

Igor Čupryna, brankár Tatrana: „Začiatok nám nevyšiel ako sme chceli, ale potom sme zlepšili obranu. Druhý polčas sme začali dobre a postupne si vypracovali vysoký náskok. Teraz ale v hlave nemáme nič iné, len že ideme do Šale a tam to bude iný zápas a iný tlak, keďže ich podporujú diváci a hrá sa tam ťažko. A to, že sme doma vysoko vyhrali, teraz musíme hodiť za hlavu.“

Miroslav Benický, generálny manažér: „Sme, samozrejme spokojní s výsledkom a prvým víťazstvom. Rozbeh sme ale mali celkom zlý, hoci vďaka Čuprynovi a relatívne dobrej obrane sme v 1. polčase inkasovali iba osem gólov, no v útoku chýbala koncentrovanosť a agresivita. Bolo cítiť, že po kvalitnom tréningu boli nohy ťažšie a vstup do zápasu nebol ideálny. Možno si chlapci po zápase s Považskou Bystricou mysleli, že to pôjde samé, ale takto to nefunguje. V 2. polčase už ale zabrali naplno a výsledok sa dostavil. Prvý domáce víťazstvo máme, v stredu bude chlapcov najdôležitejšie nastaviť na to, že výška víťazstva je nepodstatná, začína sa od nuly, a preto imperatív bude na koncentráciu od prvej minúty.“

Tatran Prešov – HKM Šaľa 40:19 (14:8)

  • Tatran: Chupryna, Cvitkovič – Rábek 6/3, Butorac 3, Hrstka 5/1, Lapajne 1, D. Krok 7, Babič 3, L. Urban 4/1, Číp 6, Vučko 3, Abramovič, Kasal 2. Tréner: S. Goluža.
  • HKM: Repáň, Fabián – Vujnič 1, Šulc 2, Guzy 2/1, Michniewicz, Melnyk 2, Dudáš 4, Polakovič 5/1, T. Mažár 1, Szapu, Vadkerti 1, Gorbunovs, Krokavec 1, Klačko, Percze. Tréner: J. Kolesár.
  • Rozhodovali: Budzák, Záhradník, 7m hody: 5/5 – 3/2, vylúčení: 3 – 4, 215 divákov.
  • stav semifinálovej série – 1:0 na zápasy

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM