Ľubomír Hudačko Kultúra

Stanovanie na hrade zadarmo a k tomu skvelé snímky na plátne? Filmová noc na Šarišskom hrade sa blíži!

Väčšina mladých z Prešova a okolia sa presunie na Šarišský hrad, kde sa uskutoční Reflektór Filmových nocí na hrade. Veľkým lákadlom je samotný výber filmov i možnosť stanovať na hrade počas celého podujatia. Pozitívnou správou je stanovanie zadarmo a ďalšie lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Stanovanie na hrade zadarmo a k tomu skvelé snímky na plátne? Filmová noc na Šarišskom hrade sa blíži!
Zdroj: Dnes24.sk

Aktuálny ročník tohto filmového festivalu ponúkne prehľad filmov, ktoré tam mali za uplynulé tri roky najväčší úspech u návštevníkov.

„Každý rok sledujeme pozorne, čo vzniká na slovenskej filmovej scéne. Vyberáme dokumety, cestovateľské filmy, umelecké snímky, jednoducho čokoľvek, čo má úspech u diváka aj kritikov. Chceme prinášať pekné, kvalitné filmy k nám, do šarišského regiónu. Aj preto tento ročník nesie podtitulok Reflektór," uviedol pre médiá organizátor Peter Vlkovič.

V piatok večer je pre návštevníkov pripravená veselica pod taktovkou Thierry Ebama, ktorý tu vystúpil minulý rok. Teraz si pripravil program ako DJ Thierry. V sobotu povedie vo vlastnom vyhradenom priestore „Thierrysko“, kurzy drotárstva aj bubnovania, a priestor dostane aj maľovanie. Hlavným filmom bude Výstava, ktorý získal od Slovenskej filmovej a televíznej asociácie hlavnú cenu Slnko v sieti 2014 za najlepší krátky film. Film bude uvedený za prítomnosti hercov.

Hlavný sobotňajší program začína v sobotu prednáškou Tibora Lieskovského o odkrývaní pyramíd v Guatemale. Podvečer spestrí Open Mic Prešov „bez Eda Klenu s Edom Klenom“, kde dostanú priestor aj návštevníci s umeleckými vlohami. Celkovú atmosféru doplní zostrih video šotov a fotografií z minulých ročníkov.

Organizátori očakávajú tento rok zvýšený záujem zo strany stanujúcich. Minulý rok si návštevníci postavili približne 50 stanov. Tento rok je pripravený priestor pre necelú stovku. „Minulý rok sme si boli pozrieť iba filmy, ale tento rok tam budeme s kamarátmi aj stanovať. Stanujeme málo, ale je to lákavé vyskúšať,“ pozýva mladá Prešovčanka Dimka Kožejová. Pre návštevníkov je pripravená aj kyvadlová doprava. Na podujatie je vstup v piatok jedno euro a v sobotu dve eurá pre dospelých a jedno euro pre deti. Stanovanie je zadarmo.

Čítajte viac o filmovej noci v našom článku!

Redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér podujatia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM