Správy

Štadión stále nie je: Poslanci schválili návrh na odvolanie konateľov Futbal Tatran Arény

Prešovskí mestskí poslanci na mestskom zastupiteľstve schválili návrh na odvolanie doterajších konateľov obchodnej spoločnosti Futbal Tatran Aréna.

Ilustračný obrázok k článku Štadión stále nie je: Poslanci schválili návrh na odvolanie konateľov Futbal Tatran Arény
13
Galéria

Mesto ju vytvorilo spoločne s Prešovským samosprávnym krajom (PSK) na výstavbu prešovského futbalového štadióna. Poslanci zároveň znížili počet konateľov z troch na jedného a vytvorili novú trojčlennú dozornú radu.

Podľa radnice sa doterajší stav s tromi konateľmi ukázal ako neefektívny, a preto navrhla, aby bol konateľ jeden.

Neurobilo sa skoro nič

Na jeho činnosť bude dozerať trojčlenná dozorná rada. Mesto schválilo návrh na odvolanie doterajších konateľov. Traja doterajší konatelia Artúr Benes, Jozef Cvoliga a Milan Macko avizovali, že sa svojich funkcií vzdajú. Za mesto v dozornej rade budú bývalí futbalisti Marián Prusák a Stanislav Šesták, tretieho vyberie PSK.

„Som odchovanec Tatrana, a keď ma poprosili, aby som v dozornej rade bol a svojou osobnosťou trochu pomohol, tak som jednoznačne prijal tú výzvu,“ uviedol Šesták s tým, že sa bude snažiť urobiť maximum, aby štadión čo najskôr stál.

„Už sú to viac ako dva roky, keď sa v podstate neurobilo skoro nič, iba základné búracie práce, a je už potrebné začať stavať. V iných mestách to ide rýchlo, tak verím, že teraz sa konečne Prešov trochu rozhýbe a štadión postaví,“ doplnil Šesták.

Ďalšie zmeny

Mestskí poslanci okrem Futbal Tatran Arény urobili aj zmeny v ďalších mestských spoločnostiach. Za člena dozornej rady spoločnosti Správa a zimná údržba prešovských ciest schválili Jozefa Demčáka.

V združení Lapanč, ktoré vytvorilo mesto Prešov spoločne s Veľkým Šarišom, odvolali doterajších zástupcov v predstavenstve Vasiľa Janka, Jána Ahlersa a Rudolfa Dupkalu. Nahradili ich František Oľha, Zuzana Bednárová a Martin Kovalčík.

Hlavným cieľom združenia je spolupráca v oblasti odpadového hospodárstva. Členom dozornej rady združenia sa namiesto Martina Matejku stal Igor Kivader. Poslanci zároveň potvrdili vo funkcii Jaroslavu Kutajovú.

A v obrazoch nájdete aj archívnu fotogalériu z priestoroch futbalového štadióna v Prešove.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Archívna fotogaléria záberov štadióna Tatrana Prešov z apríla 2018
13
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM