Futbal

Na reštart 2. ligy reaguje bývalý hráč Tatrana Šesták kriticky: A čo taký Prešov?

Veľkú nespokojnosť so spôsobom dohratia druhej slovenskej futbalovej ligy vyjadrili aj zástupcovia FK Poprad. Kriticky sa vyjadril najmä Stanislav Šesták.

Ilustračný obrázok k článku Na reštart 2. ligy reaguje bývalý hráč Tatrana Šesták kriticky: A čo taký Prešov?
15
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Východniarom z Popradu patrí v tabuľke nadstavbovej časti štvrté miesto, na lídrov z Banskej Bystrice a Dubnice strácajú osem bodov a majú minimálnu šancu ako víťaz II. ligy vybojovať si účasť v baráži o postup do Fortuna ligy.

Nedomyslené rozhodnutie

Viceprezident klubu a bývalý reprezentant SR Stanislav Šesták si vo vyjadrení na oficiálnom webe nedal servítku pred ústa.

„Druhá liga sa dohrá za účasti dvoch tímov, ktoré majú rovnakú šancu na postup a štyroch "podržtašiek“, ktoré im budú pri tom asistovať. Kto je v tabuľke najvyššie, má právo túžiť po postupe. Ale namočiť do boja tímy, ktorým v dôsledku „novostvoreného systému“ nejde o nič a tváriť sa, že futbal je hra pre všetkých, to sa nám nezdá fér. Ak chceme, aby niekto postúpil, tak tam posuňme tabuľkovo najlepšieho," uviedol.

Bývalý útočník považuje rozhodnutie výkonného výboru SFZ za nedomyslené. „Asi každé rozhodnutie by si našlo svojich obdivovateľov, alebo kritikov. Môj názor je, že toto rozhodnutie je zlé a jeho regulérnosť je diskutabilná. Hrať o 10 dní nadstavbovú "minisúťaž“ o postup, v ktorej prakticky nemáme šancu je nezmysel," doplnil s tým, že niekoľko hráčov má Poprad v zahraničí a keď prídu, musia byť v karanténe.

Reagoval aj na Prešov

„Ako ich máme zaradiť do kádra? Máme ich tu ťahať v danej situácii, keď nič nemáme v rukách a snažíme sa správať čo najekonomickejšie? V jeden týždeň platí jedna vec a v ďalší zase iná. Paragrafy sa ohýbajú tak, ako to niekomu vyhovuje. Do ligy mal postúpiť jeden priamo a druhý mal hrať baráž. Neskôr sa už nemalo udiať nič, teraz je tu minisúťaž Vnímam aj to, že by bolo nespravodlivé, keby Bystrica alebo Dubnica nepostúpili. Ale čo taký Prešov v tretej lige? Ich súťaž je zrušená. A to som zvedavý na rozhodnutia ohľadne ligy dorastu,“ vysvetlil.

Rozdiel medzi Popradom a mužstvami od siedmeho miesta dole je taký, že dohrávka ligy bude stáť 10–15 tisíc eur navyše, ktoré podľa Šestáka prakticky vyhodia do koša.

Nech stiahnu 30 bodov

„Získať nemôžeme nič, len stratiť. Môj názor nemusí vyhovovať každému, ale myslím si, že nemáme prečo do Skalice na prvý zápas cestovať. Zaujíma ma aké budú sankcie. Stiahnu nám tri body? Nech nám stiahnu aj 30 bodov. Veď z druhej ligy sa už vypadnúť nedá,“ citoval ho web fkpoprad.sk

Podľa manažéra seniorských výberov v klube Romana Pazúra môžu byť pre kluby problémom aj bezpečnostné protivírusové opatrenia: „Doteraz sme nedostali hygienický manuál pre druhú ligu. Povedia, že môžme hrať a netušíme za akých podmienok. Času máme minimum. Viem len toľko, že hráči, aj realizačný tím by mali byť otestovaní. Mal by to zaplatiť zväz. Na konkrétne pravidlá spustenia zápasov čakáme.“

A v obrazoch nájdete aj zábery na cyklotrasu v Porpade a okolí.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Cyklotrasa: Poprad - Kvetnica - Svit
15
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM