Kultúra

Spríjemnite si voľné dni v Prešove a okolí: Aj toto môžete zažiť...

Víkend už začal a dva voľné dni si môžete v našom meste spríjemniť aj vďaka podujatiam. Tieto radíme zažiť...

Ilustračný obrázok k článku Spríjemnite si voľné dni v Prešove a okolí: Aj toto môžete zažiť...
Foto: Ľubomír Hudačko

Objavovanie Prešova

11. a 12. augusta 10.00/14.00 pred MIC

Ako vyzeral Prešov za Sissi a Františka Jozefa I.? František Jozef I. zasadol na cisársky trón pred 130 rokmi uprostred revolučného virvaru a vládol takmer 70 rokov. Spolu s manželkou Alžbetou Bavorskou, známou ako Sissi, ovplyvňovali dianie v habsburskej monarchie desiatky rokov. Ako plynul a vyzeral život v Prešove v týchto časoch? Čo sa zaniklo a čo vzniklo? Sprevádzať bude Andrea Sivaničová.

Finále Miss Domaša 2018

11. augusta 19.00 na Domaši

Vyvrcholenie už 21. ročníka tejto legendárnej súťaže krásy na východe Slovenska v sprievode zaujímavých hudobných hviezd pre všetky generácie.

Stand up comedy

11. augusta 20:30 vo Wave

Zábavná a inteligentná show pod taktovkou Michaela Szatmaryho. Jeho pozvanie tentokrát prijali Tomáš Hudák, Simona a Milan Sedliak.

Hotel Transylvánia 3

12. augusta 15.50 v Cinemaxe

V najnovšom pokračovaní série Hotel Transylvánia sa Drakula, Mavis, Jonny a zvyšok partie vydávajú na dovolenkovú plavbu na výletnej lodi. Všetko nasvedčuje tomu, že si od zvyčajných problémov na chvíľu oddýchnu, až do momentu, kedy sa Drakula nezamiluje do šarmantnej kapitánky lode, Eriky. Hlava upírskej rodiny však netuší, že jeho nová láska je v skutočnosti potomkom legendárneho lovca upírov.

Bažant kinematograf

11. augusta 21.00 v Záhrade umenia

Prezident Blaník. Príbeh lobistu Antonína Blaníka, ktorý sa rozhodne kandidovať na prezidenta Českej republiky. Blaník je jedným z najvýznamnejších lobistov v krajine. Pracuje pre politické strany, pre samotného prezidenta a hlavne sám pre seba. Jedného dňa sa rozhodne, že už je načase vystúpiť z politického zákulisia a oznámi kandidatúru na funkciu českého prezidenta.

12. augusta 21:00 v Záhrade umenia

Podujatie v nedeľu pokračuje filmom Otcova volga. Eva je kostýmová výtvarníčka, pôžitkárka a manželka šarmantného Ludvíka, ktorý však nečakane a bez rozlúčky umrie. Až tak nečakane, že jej nestačí povedať, že okrem ich spoločnej dcéry Terezy mal ešte rovnako starého nemanželského syna.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM