Ľubomír Hudačko Správy

Spolupráca mesta s Prešovskou univerzitou pokračuje: Najnovšie pribudla Fakulta športu

Mesto Prešov pokračuje v deklarovanom zámere skvalitňovať a rozširovať sociálne, kultúrne a spoločenské podmienky svojich obyvateľov. Vychádza aj z filozofie, ktorá stojí na báze úzkej kooperácie s akademickou sférou a teda Prešovskou univerzitou. Najnovšie pribudla spolupráca s Fakultou športu.

Ilustračný obrázok k článku Spolupráca mesta s Prešovskou univerzitou pokračuje: Najnovšie pribudla Fakulta športu
Zdroj: TASR

K už existujúcim zmluvným partnerom v rámci PU v Prešove, podpísaním oficiálnej zmluvy o spolupráci v rámci podpory a aktivizácie občanov v oblasti spoločenského, kultúrneho a športového života, pribudla aj Fakulta športu.

Ako deklarovali obe partnerské strany, podpis je len oficiálnym potvrdením už existujúcej kooperácie, ktorá je vzájomne hodnotená veľmi pozitívne. „Daná spolupráca, ktorá sa vyvíja na viacerých úrovniach bude prospešná nielen pre seniorov, deti predškolského a školského veku, ale aj pre športujúcu a nešportujúcu skupinu obyvateľov,“ uviedol pri podpise zmluvy dekan Fakulty športu, Pavel Ružbanský.

Ako ďalej vysvetlil, spolu s mestom má fakulta rozbehnutých viacero projektov, jedným z nich je aj projekt, zameraný na výber potenciálnych talentov z radov športujúcej mládeže, ktorý vznikol na základ kooperácie s viceprimáto­rom mesta.

Spoluprácu s akademickou sférou považuje za obzvlášť dôležitú aj Matúš Háber, riaditeľ Sekcie služieb občanov MsÚ v Prešove: „Oceňujem odborné a kapacitné zázemie pracovníkov nielen tejto fakulty, ale aj univerzity vôbec, pretože vždy dokážu dostatočne pružne a kompetentne reagovať na konkrétne podnety, návrhy a iniciatívy mesta Prešov.“ Na margo spolupráce s Fakultou športu zároveň poznamenal, že jednou z prvých aktivít, ktoré sa v rámci balíka spomínanej spolupráce pripravujú, budú aktivity zamerané na cieľovú skupinu seniorov.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM