Správy

Šoféri, bacha: V širšom centre Prešova rozšírili zónu s obmedzením státím

Vodiči, dajte pozor pri parkovaní. V širšom centre Prešova totiž došlo k zmene, o ktorej je dobré vedieť.

Ilustračný obrázok k článku Šoféri, bacha: V širšom centre Prešova rozšírili zónu s obmedzením státím
Zdroj: TASR

Prešovská radnica informovala, že zóna s dopravným obmedzením sa v širšom centre Prešova rozšírila. Doplnila, že cieľom nového dopravného značenia je zvýšiť komfort a bezpečnosť chodcov na chodníkoch, kde často parkovali vozidlá.

Na uliciach Masarykova, Plzenská, Kpt. Nálepku a Bayerova je osadené dopravné značenie vyznačujúce zónu s dopravným obmedzením, ktoré povoľuje státie len na označených parkoviskách s platným parkovacím lístkom alebo parkovacou kartou.

„Nové značenie tak usporiada statickú dopravu a zamedzí parkovaniu motorových vozidiel na chodníkoch v predmetnom území ohraničenom ulicami Masarykova, Grešova, Plzenská a Lesík delostrelcov,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Ten dodal, že k rozšíreniu zóny s obmedzením státím v širšom centre mesta došlo na základe určenia dopravného značenia vydaného Odborom dopravy a životného prostredia Mestského úradu v Prešove a schváleného Krajským dopravným inšpektorátom Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Prešove.

A v obrazoch si pozrite, ako vyzerá zrekonštruovaná križovatka na Jurkovičovej ulici. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Križovatka na Sekčove prešla rekonštrukciou: Takto to na mieste teraz vyzerá
5
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM