Aktualizované Správy

Pozor, v Prešove môže byť MHD nedostupná: DPMP má vstúpiť do ostrého štrajku

Už aj v Prešove zrejme budeme musieť rátať s inou alternatívou dopravy, ako MHD. V Dopravnom podniku totiž majú vstúpiť do ostrého štrajku a to už v piatok.

Ilustračný obrázok k článku Pozor, v Prešove môže byť MHD nedostupná: DPMP má vstúpiť do ostrého štrajku
Foto: Ľubomír Hudačko

Výbor Základnej organizácie Integrovaného odborového zväzu (ZO IOZ) pri Dopravnom podniku mesta Prešov, a. s. vyhlásil štrajk zamestnancov Dopravného podniku.

Do ostrého štrajku by zamestnanci Dopravného podniku vstúpili s tým, že v piatok 31. mája od 4:00 do 23:45 by hromadná doprava nepremávala.

Stať sa tak má kvôli absentujúcej dohode o zvýšení mzdových taríf, keďže medzi zamestnávateľom a odbormi ešte nedošlo k dohode a to ani v ďalších bodoch kolektívnej zmluvy.

Štrajkovú pohotovosť pritom ohlásili zamestnanci DPMP ešte v apríli. Podľa našich informácií bude snahou DPMP zabezpečiť aspoň náhradnú dopravu.

Čo na to radnica

„Uvedomujeme si, že ide o citlivú záležitosť ako pre zamestnancov dopravného podniku, tak aj pre cestujúcich, ktorých sa ostrý štrajk dotkne najviac. Je preto našou prioritou komunikovať osobne. Preto sa v utorok uskutoční stretnutie zástupcu primátorky mesta Prešov Vladimíra Feľbabu so štrajkovým výborom a vedením podniku. V snahe posunúť riešenie tejto situácie bude otázka financovania prednesená aj na stredajšej mestskej rade a následne na riadnom júnovom mestskom zastupiteľstve,“ uviedla stanovisko mesta hovorkyňa radnice Eva Peknušiaková.

Ak teda využijete svoj čas na prechádzku, v meste si môžete pozrieť, ako vyzerajú tohtoročné maturitné tablá v Prešove. Alebo si rovno kliknite našu fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Maturitné tablá v našom meste: Takéto diela sú v Prešove k videniu
56
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM