Šport

Skvelá dráma v zápase nášho mužstva: Zrodila sa len tesná výhra, hoci prešovský hráč strelil až 5 gólov!

Zápas, ktorý mal všetko. V Prešove sa odohralo dramatické meranie síl, v ktorom hviezdil najmä domáci hráč. Veď súperovi nastrieľal neskutočných 5 gólov, čo sa len tak nevidí. Pozrite si, ako k tomu došlo.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá dráma v zápase nášho mužstva: Zrodila sa len tesná výhra, hoci prešovský hráč strelil až 5 gólov!
Zdroj: TASR

V zápase 15. kola sa stretli futsalisti FK Prešov s Novými Zámkami. O víťazstve zeleno-bielych sa rozhodlo až v závere. Hrdinom stretnutia sa stal päťgólový Peter Serbin.

Do čierneho mieril aj hrajúci tréner

V prvom polčase boli domáci futsalisti nebezpečnejší v ofenzíve, podarilo sa im zachytiť úvod stretnutia. V 5. minúte sa medzi obranou hostí presadil Rohaľ a poslal svoj tím do vedenia 1:0. O okamžitú odpoveď sa však na druhej strane postaral kapitán Nových Zámkov Oršolík, ktorý po odrazenej lopte strelil gól na 1:1. Vyrovnané skóre ale nevydržalo dlho. O 20 sekúnd neskôr poslal Prešovčanov do vedenia Serbin, ktorý potom pridal aj ďalší gól.

V 15. minúte viedli Šarišania už o štyri góly, presnou strelou najprv vymietol pravý horný roh brány hrajúci tréner Hernandéz a v tej istej minúte sa pred brankárom hostí presadil aj Adam. V záverečných sekundách sa k slovu dostali aj futsalisti Nových Zámkov, z protiútoku gólom do šatne znížili stav na 5:2. Po prvom polčase to vyzeralo na jasné víťazstvo domácich, no po prestávke Novozámčania zabrali. Hostia mali výborný nástup do druhej časti hry.

Hrdinom zápasu Serbin s piatimi gólmi

Behom piatich minút pridali ďalšie tri góly a vyrovnali na 5:5. Domáci potom znervózneli a hra sa im nedarila tak ako v prvom polčase. Zelenobieli ale bojovali a v 28. minúte boli vďaka tretiemu presnému zásahu Serbina opäť vo vedení. Súper však vzdoroval a nakoniec sa mu podaril zvrat. V priebehu desiatich minút hostia nielenže vyrovnali, ale päť minút pred koncom sa zásluhou hetriku Oršolíka dostali aj do vedenia – 7:6.

Hrdinom zápasu sa však stal domáci Peter Serbin, ktorý v závere otočil nepriaznivý stav. Najprv pätičkou vyrovnal skóre stretnutia a v závere svojím piatym gólom v zápase strhol víťazstvo na stranu FK Prešov. Do konca stretnutia sa už stav nemenil a Prešovčania si pripísali do tabuľky tri body po výhre 8:7 nad Novými Zámkami.

Strelec Serbin: Mali sme byť viac zodpovední

Peter Serbin (hráč FK Prešov): „Začiatok zápasu bol pre nás dobrý, súpera sa nám darilo napádať a pridali sme aj góly. Potom sme situáciu podcenili. Po inkasovaných góloch sme sa zľakli, ale našťastie sa nám nepriaznivý vývoj podarilo otočiť. V druhom polčase vyšlo na palubovku úplne iné mužstvo, robili sme chyby. Mali sme byť viac zodpovední. Mysleli sme si, že o výsledku je už rozhodnuté, no nebolo. Po góle na 5:5 pribudla na našu stranu nervozita, ale ja som veril, že to dotiahneme do víťazného konca. Spoluhráči mi prihrávajú na góly, začalo mi to sypať aj vďaka nim. Počas zápasu sme cítili podporu divákov, ktorí nás povzbudzovali aj za nepriaznivého stavu a za to im ďakujeme.“

Marcel Gašparík (hráč MFK Tupperware Nové Zámky): „Do Prešova sme prišli v oslabenej zostave. Po prvom polčase to s nami vyzeralo zle, v druhej časti hry sa nám podarilo vyrovnať, dokonca sme sa dostali aj do vedenia. Škoda toho zápasu, ktorý mohol skončiť aj remízou. Hráčov na prestriedanie sme nemali a proti domácim sa takto hralo ťažko. Počas prestávky sme si povedali, že nemáme už čo stratiť, musíme začať hrať. Po dlhej ceste, ktorú sme do Prešova merali nás to, že sme nebodovali mrzí.“

FK Prešov – MFK Tpperware Nové Zámky 8:7 (5:2)

  • Góly: Serbin 5, Rohal, Adam, Hernández – Oršolík 3, Máté 2, Gál, Gašparík
  • ŽK: Hernández – Kanás, Gál, Molda
  • 400 divákov

Môže vás zaujímať:

Šanca, aká tu ešte nebola: Chlapi, na prešovskom castingu môžete zaujať v súťaži Východniar roka 2016!

Robia nám dobré meno a dosahujú kvalitné výsledky: Futsalisti FK Prešov sú tretím najlepším kolektívom mesta

V Prešove rastie ďalší športový talent: Na Klaudiu (17) boli krátki už aj chlapci, z jej úspechov onemiete

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM