Správy

Silvestrovské oslavy ani ohňostroj nebudú, na čo radnica použila ušetrené peniaze?

Mestská polícia v Prešove navyše upozorňuje okrem dodržiavania opatrení kvôli pandémii aj na dodržiavanie zákonných noriem v oblasti pyrotechnických výrobkov.

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovské oslavy ani ohňostroj nebudú, na čo radnica použila ušetrené peniaze?
Foto: Ľubomír Hudačko

V posledný deň roka na oficiálne oslavy môžu zabudnúť aj Prešovčania. Radnica tak aspoň využila ušetrené peniaze.

Dôvodom je stále platný lockdown spojený so zákazom vychádzania, o ktorom rozhodla vláda. Ako uviedla tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, v súvislosti s obmedzením nebudú realizovať ani pôvodne plánovanú ilumináciu v centre mesta.

Nová výzdoba

„Časť finančných prostriedkov, ktoré plánovalo PKO použiť na zabezpečenie silvestrovského programu, bolo použitých na zakúpenie novej svetelnej výzdoby v mestskom parku pred radnicou. Ide o dvoch svietiacich 3D anjelov a vianočnú LED svetelnú záclonu a svetelnú reťaz, ktoré Prešovčanom aspoň vizuálne spríjemnili tieto dni,“ vysvetlila primátorka mesta Andrea Turčanová.

Mestská polícia zároveň upozorňuje okrem dodržiavania opatrení v súvislosti s pandémiou ochorenia Covid-19 aj na dodržiavanie zákonných noriem v oblasti pyrotechnických výrobkov a ich používania.

Pyrotechnika do 3.00

Podľa platného všeobecne záväzného nariadenia o používaní pyrotechnických výrobkov na území mesta Prešov je možné používať zábavnú pyrotechniku len od 31. decembra od 22.00 hod. do 1. januára do 3.00 hod.

Po zvyšok roka je to z dôvodu ochrany verejného poriadku bez predošlého súhlasu mesta zakázané.

Rovnako je zakázané používať pyrotechnické výrobky kategórie F2, F3, TI a PI na území mesta vo vzdialenosti menšej ako 50 metrov od steny bytovej budovy.

Mestská polícia upozorňuje, že používanie zábavnej pyrotechniky v inom čase, ako je povolené, je priestupkom proti verejnému poriadku a za takéto konanie hrozí uloženie sankcie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Silvestrovské témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM