Ľubomír Hudačko Kultúra

Silná šou Zuzany Smatanovej: Svojich 15 rokov na scéne oslávila aj v Prešove, FOTO

Silné predstavenie zažili Prešovčania v Kine Scala. V rámci Echo tour sa tam zastavila speváčka Zuzana Smatanová aj s kapelou. Nenechali sme si to ujsť ani my.

Ilustračný obrázok k článku Silná šou Zuzany Smatanovej: Svojich 15 rokov na scéne oslávila aj v Prešove, FOTO
25
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V poradí 6. zastávku v rámci Echo tour nazvanej po rovnomennom novom dvojalbume, mala speváčka Zuzana Smatanová v metropole Šariša. V Kine Scala predviedla s kapelou silnú šou, ktorá potešila, povzbudila a aj dojala.

15 rokov na scéne

Už úvodné momenty koncertu priniesli kvalitné okamihy, intro s názvom Echo atmosfére začiatku takéhoto predstavenia naozaj sadlo. Postupne prišli na rad ďalšie piesne nielen z aktuálneho nosiča, ktorým zavŕšila dlhé roky príprav a nahrávania. „Na albume som celkovo pracovala 4 roky, on je vlastne oslava môjho 15. výročia na hudobnej scéne,“ povedala Zuzana Smatanová medzi piesňami, za čo si vyslúžila veľké ovácie. Práve v roku 2003 totiž odštartovala svoju kariéru víťazstvom v speváckej súťaži a prvým albumom.

Divákov následne poprosila o to, aby si odpúšťali. S tým súvisela téma jej aktuálneho singla Môžme si už odpustiť? „Naučme sa odpúšťať a robme to, veď sme len ľudia a všetci robíme chyby. Pieseň Môžme si už odpustiť? som napísala pre človeka, s ktorým sa môj vzťah začal vyvíjať nie úplne dobrým smerom a potrebovali sme si všetko povedať otvorene, na rovinu a odpustiť si. Dnes viem, že to bol dobrý krok. Túto pesničku som skladala asi najdlhší čas z celého dvojalbumu Echo,“ prezradila detaily o pesničke.

Divákom sa Smatanová prihovorila niekoľkokrát, pričom neraz vyzdvihla, že ich účasť na koncerte v hojnom počte nie je pre ňu samozrejmosť. Pôsobivé bolo najmä premietanie za kapelou, na LED obrazovke sa vystriedali rôzne motívy, hrané situácie priliehavé k piesňam či archívne zábery. Dojímavým momentom bola spomienka na jej zosnulého otca, ktorému venovala skladbu Otcovi. Nezabudla ani na kapelu, tej venovala pre zmenu pieseň V dobrom aj v zlom.

S noblesou a pokorou

„Väčšinou ju venujem zaľúbenej dvojici z publika, ale na tomto turné je pre mojich spoluhráčov, ktorí so mnou vydržali dlhý čas, dvaja z nich celých 15 rokov,“ čo si takisto vyslúžilo uznanlivý potlesk. Predstavenie malo vtipné aj dojímavé momenty, ktoré skladateľka znásobila citlivým výberom playlistu. Nechýbali ani rokmi overené songy (Daj ruku do mojej ruky, Nech sa deje, čo sa má) či pieseň o lososovi – The story of a Salmon.

Smatanová potvrdila, že je na scéne také dlhé obdobie právom, že si svoju cestu skladateľky a interpretky udržuje s noblesou a pokorou aj po 15-tich rokoch a stále má divákovi čo ponúknuť. Vyzreté a prepracované skladby hodné zimomriavok najmä z Echa (V dobrom aj v zlom, Jediný a jediná, Horou či Zamútená voda) sú toho jasným dôkazom.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zavítala do Prešova a stálo to za to: Boli sme na koncerte Zuzany Smatanovej
25
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM