Ľubomír Hudačko Správy

Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Prešove, kde je radosť ísť si opekať

Teplé jarné počasie priam ťahá do prírody. Nezameniteľne k tomu patrí aj atmosféra opekačky s rodinou či priateľmi. Aby ste si ju vychutnali, nemusíte pritom vôbec chodiť ďaleko. Toto sú tri miesta v Prešove a okolí, kde to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Prešove, kde je radosť ísť si opekať
Zdroj: TASR

Po prechádzke okolitou prírodou či ako spríjemnenie podvečera s najbližšími padne vhod, posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac, ako dobroty, vlastnoručne opečené na ohni? Aj Prešov ponúka mnoho miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného mesta. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam na opekačku v metropole Šariša.

Strelnica

Zo Sídliska III to nemáte ďaleko na Marakanu. V blízkosti jej strelnice je viacero ohnísk, ktoré Prešovčania využívajú. Viac pokoja a priestoru je pod lesom v blízkosti futbalového ihriska medzi strelnicou a Veľkým Šarišom, v blízkosti cyklistického chodníka. Nemusíte teda chodiť ďaleko a ak si nájdete vhodné miesto, budete mať pohodu ako na obrázku.

„Je to príjemné miesto. Milujem tie západy slnka v teplejšie dni, čiže určite to je vhodné ísť si oddýchnuť. Do karát nám opäť bude hrať predĺžený víkend a nevyužiť pekný čas by bolo takmer hriechom,“ povedala nám Silvia (26).

Kvašná voda

Z odbočky na ceste na Cemjatu a teda smer Margecany a Bzenov sa asfaltkou dostanete na známu Kvašnú vodu. V minulosti počas víkendov a sviatkov v stovkách obyvateľov okupovanom prírodnom prostredí je aj viacero vhodných ohnísk. Okrem toho máte k dispozícii ešte aj chutnú minerálnu vodu.

„Toto prostredie je pre Prešovčanov doslova legendárnym, azda nie je ten, kto tu nebol. Vždy čerstvý vzduch, príjemné nostalgické spomienky pre starších, takisto všadeprítomná pohoda a koniec rušného mesta,“ uviedol Zdeno (33).

Kalvária

Vybrať sa môžete aj na Kalváriu. Tam sa po hrebeni lesnou cestou okolo záhrad dostaneme na miesto, tiež využívané Prešovčanmi a tešiť sa môžete aj tu na tepelnú úpravu klobásky a slaniny. Okrem chutného pokrmu posedenie určite obohatí neobyčajný výhľad na Prešov.

„Kalvária je jedno z najkrajších miest v Prešove. O tom ani nie je nutné pochybovať, každý by tu mal za svoj život niekoľkokrát prísť a pokochať sa minimálne výhľadom na mesto. Ak aj poopekať, stačí si pripraviť chutné prílohy a dobrých priateľov. Nie je nad pohody pri opekačke,“ vyznala svoje dojmy Lucia (24).

Čítajte tiež:

Dlho sme čakali, ale je to tu: V Prešove už vyrastajú letné terasy

Takto krásne nám rozkvitol Prešov: 15 jarných obrázkov z mesta, ktoré vám pohladia dušu

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM